НАЧАЛО Други

Цените на криптовалутите преди 4 години

май 20, 2018 9:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на криптовалутите преди 4 години

Благодарение на историческите снимки от CoinMarketCap, можем да погледнем отново на седмични, месечни и годишни цени на криптовалутите.

Криптовалутите са изминали доста път през годините. Скоростта на адаптация се увеличава с бързи темпове, като ежедневно се обявяват нови партньорства и случаи на употреба на дигиталните валути, което е добра новина за крипто ентусиастите.

Тази снимка от преди четири години подчертава драматичното издигане на някои известни криптота, включително Биткойн, Ripple, Litecoin, Dogecoin и Dash.

Базирано на моментните цени, по време на писането на тази статия, процентните печалби, от най-големи до най-малки са:

Ripple – +10,526%

Dash – +8,476%

Биткойн – +1,754%

Litecoin – +1,209%

Dogecoin – +840.93%

Тази нова „мания“ завладява целия свят и то бързо. Дали това обаче ще продължи в бъдеще? Много хора са на мнение, че самата блокчейн технология ще промени правилата на играта, докато дигиталните валути няма да ги бъде дълго време. Други пък твърдят, че от тук нататък криптото ще се покачва стремглаво, като даже някои прогнози виждат цената на биткойн да бъде стотици хиляди. В тази статия се вижда промяната само за 4 години. Например Биткойн през 2014 г. за 24 часа са се търгували около 20-50 млн. долара в криптовалутата, а днес тези транзакции излизат по над 10 милиарда долара за едно денонощие. Този скок, който направи Биткойн през декември 2017 г. беше пика на валутата, като достигна 20,000 долара. Дали това е недостижим рекорд или този бум може да се случи отново?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене