Home

Тръмп се ангажира да прекрати репресиите в крипто сектора

09.07.2024 20:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тръмп се ангажира да прекрати репресиите в крипто сектора

Републиканската партия, ръководена от бившия президент Доналд Тръмп, представи платформа в подкрепа на иновациите в сферата на криптовалутите, подробно описана в документ на Националния комитет на Републиканската партия.

Тази платформа определя ключовите приоритети за Тръмп и кандидатите за конгресмени за изборите през ноември, което отразява нарастващия интерес към дигиталните активи в партията.

Документът се ангажира да сложи край на това, което нарича “незаконното репресиране на криптовалутите” от страна на демократите, и се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC). Той също така подкрепя добива на Биткойн, самостоятелното съхранение на дигиталните активи и свободата на транзакциите от правителственото наблюдение.

Тръмп, който някога се съмняваше в криптовалутите, сега ги подкрепя и стартира свои собствени NFT-та. Неговата кампания и свързаният с нея комитет за политически действия приемат крипто дарения.

Макар че в съобщението на комисията бяха изтъкнати 20 политически обещания, дигиталните активи бяха включени в раздела за икономика в рамките на иновационните инициативи.

Републиканците, включително Тръмп, се противопоставят на CBDC, като твърдят, че това води до засилено финансово наблюдение. Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл и други заявиха, че всеки дигитален долар ще изисква одобрението на Конгреса и Белия дом и ще се управлява от банковата система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.