Home

Паоло Ардоино предупреждава за рисковете от централизираните AI модели

09.07.2024 7:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Паоло Ардоино предупреждава за рисковете от централизираните AI модели

Главният изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино изрази безпокойство в X (Twitter) относно рисковете, свързани с централизираните големи езикови модели (LLM) на изкуствения интелект.

Подчертавайки сериозен пробив в сигурността на OpenAI в началото на 2023 г., Ардоино описва инцидента като “плашещ“. Според доклад на “The New York Times” компанията не е разкрила проникването въпреки изтичането на поверителна информация.

Бившият изследовател на OpenAI Леополд Ашенбреннер отправи критика към мерките за сигурност на компанията, намеквайки, че те са неадекватни срещу заплахи от външни субекти.

Ашенбреннер също така твърди, че е бил уволнен по политически причини – твърдение, което компанията отрича, заявявайки, че пробивът е бил разкрит преди назначаването му.

Продължават да съществуват опасения, че тайните на OpenAI могат да попаднат в ръцете на чужди държави като Китай, въпреки уверенията, че няма рискове за националната сигурност.

Освен проблемите със сигурността, централизираните AI модели са подложени на критики за неетична употреба на данни и цензура. Ардоино се застъпва за прилагането на местни AI модели, за да се отговори на опасенията за неприкосновеността на личния живот и да се гарантира устойчивост и независимост. Той подчерта, че съвременните смартфони и лаптопи са в състояние да настройват прецизно LLM, което превръща локално приложимите AI модели в жизнеспособно решение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.