НАЧАЛО Други

Транзакциите със криптовалути са проследими, казват DHS и ICE на конгреса на САЩ

ОКТ. 5, 2018 23:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Транзакциите със криптовалути са проследими, казват DHS и ICE на конгреса на САЩ

Служител на ICE заяви пред Конгреса на САЩ, че транзакциите с криптовалути са проследими. Според него в операциите с цифрови валути, престъпниците са уязвими и лесна цел за прилагане на закона.

 


Помощник-директор на вътрешните операции, делегация на ICE, Матю Алън, заяви по време на изслушването пред Сенатския канцеларски състав на САЩ по въпросите на международния контрол над наркотиците, че могат да бъдат проследени операции, включващи крипто към фиат или обратното.


Според официален PDF документ Алън е заявил, че един от начините, по които наркотиците са били обект на трафик в САЩ, е чрез криптовалути.


Асистентният директор освен това изброи Биткойн и Monero , които се използват за незаконни дейности.

Освен това, Алън каза, че нерегулираните обмен на крипто-валути използват обмен на Peer-to-Peer (P2P), за да се даде възможност за трафик на наркотици. Потребителите на P2P обмен рекламират сумата, която са склонни да купуват или продават на избрани уебсайтове. Тази категория незаконни P2P обмени таксува премия за анонимността на клиента. Те или продават над пазарната си стойност, или купуват под пазарната стойност.

Официалният служител на ICE обаче твърди, че могат да бъдат проследени незаконните транзакции в цифрова валута, когато потребителите се опитват да преобразуват от фиат в криптовалута или обратно. Според Алън тези размени създават уязвимост и излагат престъпниците на методи на правоприлагане. По-нататък подчертавайки тази точка, Алън каза:

Използвайки традиционните методи за разследване като наблюдение, операции под прикритие и поверителни информатори, съчетано с финансов анализ и анализ на блокчейн верига, ICE-HIS е в състояние да разруши преследва и да разруши TCO, както и обмените nа криптовалути, мрежи, ангажирани или поддържащи пазари на тъмни мрежи.

Няколко държави, финансови институции, регулаторни органи и критици силно виждат криптовалутите като жизнеспособен инструмент за незаконни дейности. Това се дължи главно на акцента на цифровия актив върху анонимността. Изследванията обаче показаха, че престъпниците не намират криптовалутите за привлекателни за незаконни дейности.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света