НАЧАЛО Други

Транзакциите със криптовалути са проследими, казват DHS и ICE на конгреса на САЩ

ОКТ. 5, 2018 23:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Транзакциите със криптовалути са проследими, казват DHS и ICE на конгреса на САЩ

Служител на ICE заяви пред Конгреса на САЩ, че транзакциите с криптовалути са проследими. Според него в операциите с цифрови валути, престъпниците са уязвими и лесна цел за прилагане на закона.


Помощник-директор на вътрешните операции, делегация на ICE, Матю Алън, заяви по време на изслушването пред Сенатския канцеларски състав на САЩ по въпросите на международния контрол над наркотиците, че могат да бъдат проследени операции, включващи крипто към фиат или обратното.


Според официален PDF документ Алън е заявил, че един от начините, по които наркотиците са били обект на трафик в САЩ, е чрез криптовалути.


Асистентният директор освен това изброи Биткойн и Monero , които се използват за незаконни дейности.

Освен това, Алън каза, че нерегулираните обмен на крипто-валути използват обмен на Peer-to-Peer (P2P), за да се даде възможност за трафик на наркотици. Потребителите на P2P обмен рекламират сумата, която са склонни да купуват или продават на избрани уебсайтове. Тази категория незаконни P2P обмени таксува премия за анонимността на клиента. Те или продават над пазарната си стойност, или купуват под пазарната стойност.

Официалният служител на ICE обаче твърди, че могат да бъдат проследени незаконните транзакции в цифрова валута, когато потребителите се опитват да преобразуват от фиат в криптовалута или обратно. Според Алън тези размени създават уязвимост и излагат престъпниците на методи на правоприлагане. По-нататък подчертавайки тази точка, Алън каза:

Използвайки традиционните методи за разследване като наблюдение, операции под прикритие и поверителни информатори, съчетано с финансов анализ и анализ на блокчейн верига, ICE-HIS е в състояние да разруши преследва и да разруши TCO, както и обмените nа криптовалути, мрежи, ангажирани или поддържащи пазари на тъмни мрежи.

Няколко държави, финансови институции, регулаторни органи и критици силно виждат криптовалутите като жизнеспособен инструмент за незаконни дейности. Това се дължи главно на акцента на цифровия актив върху анонимността. Изследванията обаче показаха, че престъпниците не намират криптовалутите за привлекателни за незаконни дейности.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света