НАЧАЛО Други

Транзакциите със криптовалути са проследими, казват DHS и ICE на конгреса на САЩ

октомври 5, 2018 23:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Транзакциите със криптовалути са проследими, казват DHS и ICE на конгреса на САЩ

Служител на ICE заяви пред Конгреса на САЩ, че транзакциите с криптовалути са проследими. Според него в операциите с цифрови валути, престъпниците са уязвими и лесна цел за прилагане на закона.

Помощник-директор на вътрешните операции, делегация на ICE, Матю Алън, заяви по време на изслушването пред Сенатския канцеларски състав на САЩ по въпросите на международния контрол над наркотиците, че могат да бъдат проследени операции, включващи крипто към фиат или обратното.

Според официален PDF документ Алън е заявил, че един от начините, по които наркотиците са били обект на трафик в САЩ, е чрез криптовалути.

Асистентният директор освен това изброи Биткойн и Monero , които се използват за незаконни дейности.

Освен това, Алън каза, че нерегулираните обмен на крипто-валути използват обмен на Peer-to-Peer (P2P), за да се даде възможност за трафик на наркотици. Потребителите на P2P обмен рекламират сумата, която са склонни да купуват или продават на избрани уебсайтове. Тази категория незаконни P2P обмени таксува премия за анонимността на клиента. Те или продават над пазарната си стойност, или купуват под пазарната стойност.

Официалният служител на ICE обаче твърди, че могат да бъдат проследени незаконните транзакции в цифрова валута, когато потребителите се опитват да преобразуват от фиат в криптовалута или обратно. Според Алън тези размени създават уязвимост и излагат престъпниците на методи на правоприлагане. По-нататък подчертавайки тази точка, Алън каза:

Използвайки традиционните методи за разследване като наблюдение, операции под прикритие и поверителни информатори, съчетано с финансов анализ и анализ на блокчейн верига, ICE-HIS е в състояние да разруши преследва и да разруши TCO, както и обмените nа криптовалути, мрежи, ангажирани или поддържащи пазари на тъмни мрежи.

Няколко държави, финансови институции, регулаторни органи и критици силно виждат криптовалутите като жизнеспособен инструмент за незаконни дейности. Това се дължи главно на акцента на цифровия актив върху анонимността. Изследванията обаче показаха, че престъпниците не намират криптовалутите за привлекателни за незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене