НАЧАЛО Финтех

Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

ноември 15, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

Commerzbank получи позволение да бъде първата търговска банка с пълно обслужване в Германия, която получава лиценз за попечителство на криптовалути.

Това развитие е в съответствие с въвеждането на нова лицензионна рамка за крипто услуги в Германия през 2020 г., придружено от изменения на Директивата на ЕС за пране на пари. Целта е да се стимулират регулираните субекти да участват в процъфтяващия пазар на криптовалути.

Процесът на лицензиране за Commerzbank започна през април 2022 г., а Deutsche Bank, ключов германски конкурент, последва примера през юни същата година. Въпреки че конкретни подробности за технологичната инфраструктура, подкрепяща начинанието на Commerzbank за попечителство на криптовалути, остават неразкрити, банката демонстрира своята отдаденост на създаването на сигурна и съвместима платформа.

Тази инициатива отразява забележително възраждане на интереса към крипто пазара в банковия сектор, като сигнализира за отклонение от неотдавнашната “крипто зима“.

Д-р Йорг Оливери дел Кастийо-Шулц, главен оперативен директор на Commerzbank, отбелязва значението на получаването на лиценза за попечителство на криптовалути, като заяви:

Сега, когато получихме лиценза, постигнахме важен етап. Това подчертава постоянния ни ангажимент за прилагане на най-новите технологии и иновации и формира основата за подкрепа на нашите клиенти в областта на дигиталните активи.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

ноември 22, 2023 22:00 1 мин. четене

Binance открива крипто борса в Тайланд

Binance, водещ играч в сферата на крипто борсите, се готви да открие присъствието си в Тайланд, като стартира нов обмен през следващата година.

ноември 16, 2023 17:00 2 мин. четене

Revolut увеличава таксите за премиум потребителите

Revolut повишава цените на премиум плановете си в рамките на цялостна промяна, която ще доведе до допълнителни ползи за абонатите.

ноември 14, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.