НАЧАЛО Биткойн

Топ журналист разкритикува Биткойн и криптовалутите

10.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ журналист разкритикува Биткойн и криптовалутите

В разгорещен епизод на предаването "Uncensored" на Пиърс Морган, темата за криптовалутите предизвика интензивен дебат сред опитните инвеститори.

Пиърс Морган, известен с откровения си характер, отправи критика срещу Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар. Той осмя търговците на BTC като “нищо неподозиращи индивиди“, изрази съмнения относно дълготрайността на валутата и я отхвърли като обикновен продукт на хайп и спекулации.

Морган обрисува ярка картина на спекулативен балон, подхранван от наивни участници, като постави под въпрос дали нарастващата стойност на Биткойн не е просто резултат от търговията на неинформирани лица помежду им, които по този начин изкуствено раздуват стойността му. Скептицизмът му подчерта опасенията относно липсата на осезаема стойност в подкрепа на криптовалутите и потенциалните рискове, които те представляват за инвеститорите.

На фона на безмилостната критика на Морган обаче Джордан Белфорт, небезизвестният “Вълк от Уолстрийт“, предложи контрастна гледна точка. Белфорт призна, че инвеститорският пейзаж се променя и разказът за Биткойн се развива. Въпреки собствената си история на скептицизъм, Белфорт изтъкна появата на нов клас “проницателни участници”, които навлизат в арената на криптовалутите, включително институционални инвеститори и борсово търгувани фондове (ETF), като доказателство за нарастващата легитимност.

Докато скептицизмът на Морган резонираше с традиционните възгледи за криптовалутата като спекулативен актив, признанието на Белфорт за променящата се динамика подсказва по-нюансирано разбиране на пазара. Сблъсъкът между острата критика на Морган и умерената перспектива на Белфорт обобщава по-широкия дебат около бъдещето на финансите и ролята на криптовалутите в него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.