НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

05.03.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

Прозренията, извлечени от дискусиите в социалните медии и различни източници, обаче сочат друго: Биткойн остава лесно достъпен чрез платформи като CashApp, както и чрез безброй извънборсови (OTC) начини и борси.

Макар да се говори за предстояща криза в предлагането, сегашният пейзаж рисува различна картина. Идеята за свиване на предлагането произтича от ограниченото предлагане на Биткойн от 21 милиона монети, като по-голямата част от тях вече са в обращение, което подчертава неговата оскъдност – фактор, който потенциално може да доведе до повишаване на цените в условията на засилено търсене.

Но противно на опасенията за недостиг, наличността на Биткойн все още не е значителна. Съществуващата мрежа от извънборсови платформи, борси и peer-to-peer канали осигурява непрекъснат поток от трансакции.

Нещо повече, устойчивият апетит към Биткойн предполага стабилен пазар, като потушава непосредствените опасения за недостиг на предлагане. Един по-внимателен поглед към неотдавнашната ценова траектория на Биткойн разкрива възходящо изкачване, белязано от последователни върхове и дъна – бичи сигнал, който е допълнително подкрепен от технически показатели като пълзящи средни.

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн изтласка RSI в свръхпокупна територия, което подсказва за силно търсене и инвеститорски интерес. Този скок обаче служи и като предупреждение за търговците да се подготвят за потенциални пазарни корекции и фази на консолидация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.