НАЧАЛО Финтех

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

Компанията, която е специализирана в опазването на криптоактиви за институции, наскоро сключи партньорство със сингапурския доставчик на блокчейн технологии OpenEden, за да стартира програмата Zodia Custody Yield. Тази инициатива има за цел да предложи услуги за стейкинг на депозити на институционални клиенти.

Zodia подчерта, че това сътрудничество е насочено към нарастващото търсене на продукти с дигитални активи, които се характеризират с нисък риск, висока ликвидност и прозрачни операции:

Сега институциите ще имат възможност да получат достъп до реална доходност от американски държавни облигации, подпомогната от платформата на OpenEden, която гарантира сигурността на веригата и осигурява прозрачност на активите, управлявани от регулирани мениджъри на фондове.

Джереми Н, съосновател на OpenEden, подчерта, че програмата е предназначена да създаде възможности за генериране на доходност за притежателите на стабилни монети:

Съществуват значителни суми от стабилни монети, които остават неизползвани, когато лесно биха могли да генерират доходност за инвеститорите. Това представлява значителна възможност, която както Zodia Custody, така и ние се стремим да предложим на институциите чрез съответните ни платформи за услуги. 

Това ще даде възможност на емитентите и инвеститорите да навлязат на пазара на дигитални активи чрез токенизирани финансови продукти, по начин, който е сигурен и прозрачен.

Обявяването на това ново предложение и партньорството на Zodia с OpenEden следва нейното знаково постижение да стане първата структура, собственост на банка, която предоставя услуги по попечителство на дигитални активи за финансови институции в Сингапур.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Град в Швейцария интегрира блокчейна на Polygon в платежното си приложение

Приложението за разплащания MyLugano в Лугано, град в Швейцария, наскоро обнови функциите си, като включи PoS на Polygon (MATIC).

ноември 22, 2023 22:00 1 мин. четене

Binance открива крипто борса в Тайланд

Binance, водещ играч в сферата на крипто борсите, се готви да открие присъствието си в Тайланд, като стартира нов обмен през следващата година.

ноември 16, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ крипто банка получи лиценз да държи криптовалути

Commerzbank получи позволение да бъде първата търговска банка с пълно обслужване в Германия, която получава лиценз за попечителство на криптовалути.

ноември 15, 2023 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.