Home

Топ американските банки отказват да компенсират инвеститорите със $115 милиона

07.07.2024 17:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ американските банки отказват да компенсират инвеститорите със $115 милиона

JPMorgan Chase, Bank of America и Wells Fargo се съгласиха да дадат показания по време на изслушване в Сената на САЩ във връзка с мащабните измами в мрежата за разплащания Zelle.

Според източници, цитирани от Politico, на изслушването, насрочено за 23 юли, ще присъстват ръководители, отговарящи за операциите по разплащане на банките.

Постоянната подкомисия за разследвания ще проведе изслушването, като подчерта, че клиентите на тези големи банки са докладвали за $456 милиона измамни транзакции в Zelle през 2022 г. От тези искове банките са отказали да възстановят $115 милиона.

Сенаторът от Демократическата партия и председател на комисията Ричард Блументал разкритикува банките, че не защитават адекватно своите потребители.

Той заяви:

Те са взели решение, че това е просто цената на правенето на бизнес. Но това е разход за техните потребители, а не за тях, защото клиентът е този, който е извън джоба си. Ето защо поканихме Zelle и трите най-големи банки да се явят.

Блументал подчерта, че банките сега са “в готовност“, тъй като престъпниците все по-често използват технологичния напредък, за да измамят клиентите си.

Той обясни:

Престъпниците все по-често използват измами, пригодени за физически лица, с клониране на глас с помощта на изкуствен интелект и лични данни, извлечени от хакнати данни, които се продават в тъмната мрежа и увеличават риска. Рисковете се увеличават, затова и защитните мерки трябва да се прилагат. Zelle и банките собственици са наясно с плашещите нови тенденции. Няма съмнение. Те са предупредени за това. Те следят подробна информация за най-новите измами, но не успяват да ги спрат. И също така не успяват да компенсират своите клиенти.

Zelle, собственост на седем американски банки, сред които Chase, Bank of America и Wells Fargo, е обработила транзакции на стойност $806 милиарда през миналата година, като “по-малко от една десета от процента от транзакциите са докладвани като измами”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.