Home

Топ американските банки бягат от този сектор на икономиката, за да се спасят от огромни загуби

30.06.2024 14:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ американските банки бягат от този сектор на икономиката, за да се спасят от огромни загуби

Според нов доклад някои от най-големите американски банки тихомълком се освобождават от експозицията си към проблемния сектор на икономиката на САЩ.

Вестник “The New York Timesсъобщи, че банките продават заеми за търговски недвижими имоти, за да “намалят загубите си”. Например Goldman Sachs и Citigroup наскоро са продали части от заем на стойност $1.7 милиарда, обезпечен с офис сгради в Ню Йорк, Сан Франциско и Бостън.

Освен това Capital One продаде портфолио на стойност $1 милиарда, който включва много заеми за офис сгради в Ню Йорк.

Въпреки че продадените кредити са незначителни в сравнение с кредитите за търговски недвижими имоти на стойност $2.5 трилиона, притежавани от всички банки в САЩ, тази промяна в стратегията е забележителна.

От вестника предполагат, че тези действия отразяват неохотното признаване от страна на някои кредитори, че стратегията “удължавай и се преструвай” се проваля и много собственици на имоти, особено тези на офис сгради, вероятно ще просрочат ипотеките си. Вследствие на това се очакват значителни загуби за кредиторите и спад в приходите на банките.

Удължавай и се преструвай” е подход, придобил популярност по време на глобалната финансова криза през 2007-2008 г., при който заемодателят удължава срока на погасяване на заема на кредитополучателя, позволявайки на собствениците да се преструват, че стойността на имота не е намаляла.

Пазарът на търговски недвижими имоти изпитва затруднения поради нарастването на дистанционната работа. По данни на ATTOM през март в цялата страна са регистрирани 625 случая на отнемане на търговски недвижими имоти, което представлява 117% увеличение на годишна база.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.