НАЧАЛО Биткойн

Топ американска банка се насочва към Биткойн ETF

01.03.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ американска банка се насочва към Биткойн ETF

Инвестиционната банка Morgan Stanley проучва възможността за добавяне на спот ETF за Биткойн към своята брокерска платформа, като по този начин може да се превърне в пионер в тази област сред големите мрежи от регистрирани инвестиционни консултанти (RIA) и брокерски платформи.

Източници, близки до въпроса, предполагат, че Morgan Stanley извършва надлежна проверка на тези продукти, като потенциалното одобрение ще създаде прецедент за други големи финансови институции да последват примера им.

Рязкото нарастване на интереса идва в момент, когато Биткойн се приближава до своя исторически връх от $69,000, като възможността за увеличаване на точките за достъп допълнително засилва неговата инерция.

Ерик Балчунас от Bloomberg предполага, че платформите на банките са подложени на натиск да включат тези ETF-и, като се има предвид ускоряването на притока. Той подчерта потенциалното разочарование на консултантите, които не могат да отговорят на изискванията на клиентите поради ограниченията на платформите.

Според анализатора на Bloomberg Джеймс Сейфарт, въпреки че някои банки или платформи за консултанти вече са одобрили определени ETF за търговия, по-широкото им приемане може да отнеме време поради обширните процеси на проверка.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.