НАЧАЛО Други

Tоп 7 начина компаниите да посрещнат финансовата криза

ноември 7, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tоп 7 начина компаниите да посрещнат финансовата криза

Понастоящем предприятията се сблъскват със значителни и продължителни трансформации, потенциално в условията на икономически спад.

Вместо да разглеждате промените, необходими за преодоляване на този период, като обезсърчителни, приемете ги като разширяване, което е възможно благодарение на опита и увереността, придобити от адаптирането към предишни предизвикателства. Тези разширения обхващат:

Поддържане на усилията за разширяване на бизнеса

Процъфтяването в условията на спад предполага непрекъснато популяризиране на марката. Изследванията показват положителна корелация между разходите за маркетинг и пазарния дял, като последният често изостава от разходите с едно полугодие или година. Намаляването на разходите сега вероятно ще доведе до намаляване на пазарния дял в близко бъдеще.

Възползвайте се от наскоро въведените търговски умения

Успешните субекти ще се възползват от намалената видимост на конкурентите си, като използват новопридобитите рентабилни канали, които владеят.

Признайте, че потребителите все още са ангажирани

Медийните разходи отбелязват значителен спад в началото на 2023 г. Дори по време на икономически спад потребителите продължават да се занимават с четене и проучване, макар и с намалени разходи. Ето защо поддържането на видимостта на продукта чрез органични медии е икономически ефективна стратегия за поддържане на осведомеността и създаване на профил на марката, който се корени в качеството или експертизата.

Проучете публичния имидж отвъд маркетинговите усилия

Етиката, в центъра на която са ценностите, става все по-очевидна, както се подчертава от последователните повторения на Барометъра на доверието на Edelman. Този нов етос призовава марките да бъдат примерни корпоративни граждани, като осигурява нов начин за постигане на значимост дори при ограничени разходи. Наблегнете на етичните ценности и изградете корпоративната структура около положителна култура и набор от ценности, които да се харесат на клиентите и потребителите.

Култивиране на фирмената култура

Създайте структуриран, общоорганизационен подход към тези и свързаните с тях въпроси, като ги приоритизирате като неразделни корпоративни цели. Въпреки че това може да не генерира пряко продажби или потенциални клиенти, то позиционира компанията благоприятно за извличане на полза от икономическото възстановяване, когато то настъпи.

Запазване на културата и таланта

Ако запазването на търговските разходи се окаже нереалистично, избягвайте типичния отговор на икономическите предизвикателства, който често включва намаляване на персонала.

Дайте приоритет на запазването на работните места и на непрекъснатостта на бизнеса пред маркетинговите инвестиции, като гарантирате, че ще запазите експертния опит, необходим за различните нови канали, инструменти и изисквания на потребителите, описани по-рано.

Преоценете персонала в избрани оперативни роли

Обратно на предходната точка, по време на рецесия свободните професии могат да бъдат по-привлекателни за работодателите. Това изисква съгласувана стратегия за използване на независими таланти, но представлява реална алтернатива, ако съкращенията на персонала станат неизбежни.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.