НАЧАЛО Други

Топ 5 страни с най-много крипто борси

СЕП. 13, 2019 14:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 5 страни с най-много крипто борси

Обединеното кралство е лидер в света за регистрирани крипто борси с 43 пазарни оператора, според проучвания на CrystalBlockchain.

Смес от благоприятни регулации и концентрация на богатство изгражда останалата част от списъка, образувайки няколко любопитни горещи точки на криптовалутна активност.

Либерални крипто регламенти и капитал


Великобритания:


Обединеното кралство е домакин на 43 пазарни оператора, предлагащи благоприятен режим и досег до все още процъфтяващия финансов сектор.


Този пазар обаче е еднозначно застрашен, тъй като Брекзит без сделка застрашава финансовата стабилност, което може да доведе до непредвидени ефекти върху правилата за връзката между криптовалутите и традиционните финанси.

Пазарът на Обединеното кралство също "прави чистка" на анонимните монети, като наскоро премахна ZCash (ZEC) от Coinbase UK и CEX_io. Британските борси все още се радват на благоприятно приемане от местните банки с директни канали за закупуване на британската лира.

САЩ:


Пазарът в САЩ беше един от двигателите на растежа за целия крипто сектор, особено след като инвеститорите на дребно се присъединиха по време на най-големия бичи пазар на Биткойн (BTC) през 2017 г.


САЩ бяха домакини на някои от първите борси за криптовалути и бяха един от първите региони, който изготви ясни регламенти. САЩ са домакин на 27 борси, въпреки ограниченията за някои щати. Наскоро Binance откри нов клон за американски търговци, за да се съобрази с местните разпоредби.

Хонг Конг:


С 22 борси, малката страна предоставя услуги за търговия за нарастващия апетит към Азия за криптовалути. Хонконг е офшорна дестинация за крипто пазарите, хостваща гиганти като борсата Huobi. Неотдавнашните протести срещу новите закони за депортиране само увеличиха търсенето на биткойн (BTC) в страната.


Сингапур:


С 19 борси, зоната със сравнително либерални крипто регулации догонва Хонконг в стремежа си да приеме пазарни оператори, насочени към Азия. Преди това страната имаше един от най-либералните режими за обмен.


Австралия:


Една от най-дружелюбните страни за криптовалути, разполага с девет борси. Австралия е дом на крипто движение и множество биткойни ентусиасти, откъдето исва и търсенето на услуги за обмен. За съжаление, съседна Нова Зеландия се провали на пазара с драматичния хак и последвал фалит на местната борса Cryptopia.


Изненадата: Вторият по големина регион за обмен на криптовалути, поне на базата на статистиката, е „Неизвестен в целия свят“. В момента 33 борси работят без ясна регионална принадлежност. Децентрализираните борси и по-малките операции все още привличат интерес.

Стратегически региони


Броят на борсите също не отчита размера, дейността и взаимовръзката помежду им. В света на търговията с криптовалути има няколко стратегически региона и горещи точки, включително ЕС, Канада, Бразилия и няколко други страни. Тези региони и пазари виждат по-голямата част от криптовалутите и притока на BTC и фиат.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Дубай стартира 'Крипто Долина' в нова безданъчна търговска зона

С помощта на своите партньори от швейцарската крипто долина, Дубай ще предложи разнообразни услуги като инкубация за стартъп компании, coworking съоръжения, блокчейн обучение, образование, събития, на...
ЯНУ. 28, 2020 19:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Коронавирусът и атаката в Багдад предизвикаха сътресения на пазарите днес

Биткойн обаче публикува + 3,5% печалби на ден. Златото също се насочи нагоре.Въпреки възхода на Биткойн, пазарите са неспокойни, тъй като новините за коронавируса ескалират и се извършват нови ракет...
ЯНУ. 27, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемът на търговия на крипто пазарите се е увеличил с 600% през 2019 година

Една от най-забележителните статистически данни е, че обемът на търговията с Биткойн е нараснал с 600% през 2019 г.Годишният доклад на CoinGecko за 2019 г. описва подробно развитието на технологиит...
ЯНУ. 27, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Готвят ли се Ripple за публично предлагане?

„Мисля, че през следващите 12 месеца определено ще видите IPO в крипто, блокчейн пространството. Не съм сигурен, че искаме да бъдем първи, но със сигурност не искаме да бъдем последни, така че очаквам...
ЯНУ. 27, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света