НАЧАЛО Други

Топ 5 страни с най-много крипто борси

СЕП. 13, 2019 14:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 5 страни с най-много крипто борси

Обединеното кралство е лидер в света за регистрирани крипто борси с 43 пазарни оператора, според проучвания на CrystalBlockchain.

Смес от благоприятни регулации и концентрация на богатство изгражда останалата част от списъка, образувайки няколко любопитни горещи точки на криптовалутна активност.

Либерални крипто регламенти и капитал


Великобритания:


Обединеното кралство е домакин на 43 пазарни оператора, предлагащи благоприятен режим и досег до все още процъфтяващия финансов сектор.


Този пазар обаче е еднозначно застрашен, тъй като Брекзит без сделка застрашава финансовата стабилност, което може да доведе до непредвидени ефекти върху правилата за връзката между криптовалутите и традиционните финанси.

Пазарът на Обединеното кралство също "прави чистка" на анонимните монети, като наскоро премахна ZCash (ZEC) от Coinbase UK и CEX_io. Британските борси все още се радват на благоприятно приемане от местните банки с директни канали за закупуване на британската лира.

САЩ:


Пазарът в САЩ беше един от двигателите на растежа за целия крипто сектор, особено след като инвеститорите на дребно се присъединиха по време на най-големия бичи пазар на Биткойн (BTC) през 2017 г.


САЩ бяха домакини на някои от първите борси за криптовалути и бяха един от първите региони, който изготви ясни регламенти. САЩ са домакин на 27 борси, въпреки ограниченията за някои щати. Наскоро Binance откри нов клон за американски търговци, за да се съобрази с местните разпоредби.

Хонг Конг:


С 22 борси, малката страна предоставя услуги за търговия за нарастващия апетит към Азия за криптовалути. Хонконг е офшорна дестинация за крипто пазарите, хостваща гиганти като борсата Huobi. Неотдавнашните протести срещу новите закони за депортиране само увеличиха търсенето на биткойн (BTC) в страната.


Сингапур:


С 19 борси, зоната със сравнително либерални крипто регулации догонва Хонконг в стремежа си да приеме пазарни оператори, насочени към Азия. Преди това страната имаше един от най-либералните режими за обмен.


Австралия:


Една от най-дружелюбните страни за криптовалути, разполага с девет борси. Австралия е дом на крипто движение и множество биткойни ентусиасти, откъдето исва и търсенето на услуги за обмен. За съжаление, съседна Нова Зеландия се провали на пазара с драматичния хак и последвал фалит на местната борса Cryptopia.


Изненадата: Вторият по големина регион за обмен на криптовалути, поне на базата на статистиката, е „Неизвестен в целия свят“. В момента 33 борси работят без ясна регионална принадлежност. Децентрализираните борси и по-малките операции все още привличат интерес.

Стратегически региони


Броят на борсите също не отчита размера, дейността и взаимовръзката помежду им. В света на търговията с криптовалути има няколко стратегически региона и горещи точки, включително ЕС, Канада, Бразилия и няколко други страни. Тези региони и пазари виждат по-голямата част от криптовалутите и притока на BTC и фиат.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Гигантският телеком HTC обяви партньорство с Bitcoin.com

Exodus 1 е първият телефон, който предлага поддръжка за Биткойн Кеш (BCH), без да е необходимо да изтегляте BCH портфейл от магазин за приложения.Съществуващите потребители на Exodus 1 вече ще могат д...
СЕП. 17, 2019 19:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централните банки се срещат с учредителите на крипто проекта на Facebook

Централните банки ще говорят с представители на LibraНа 16 септември представителите на Libra ще се срещнат с Комисията по плащания и пазарна инфраструктура (CPMI), част от Банката на международните р...
СЕП. 16, 2019 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо криптовалутата на Facebook се нуждае от блокчейн

Мнозина твърдят, че реално може просто да използва традиционните разплащателни мрежи вместо блокчейн. Но, говорейки в Q&A в Ethereal, Тел Авив, Томер Барел, COO в Calibra (които изпълняват проекта Lib...
СЕП. 16, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Богатите милениали инвестират в криптовалути

Изследване на британската правна фирма Michelmores LLP за по-заможните милениали - поколението, родено между 1981 и 1996 г. - със собствени активи от $31 000 или повече, показва, че 20% са инвестирали...
СЕП. 15, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света