НАЧАЛО Други

Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

МАЙ. 28, 2019 01:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

Cryptopia Limited, новозеландската компания, която управляваше крипто борса с над 300 000 акаунта от цял свят, подаде молба за несъстоятелност, след като хакери им проникнаха в системата по-рано тази година и откраднаха над 16 милиона долара.


Основателите на компанията започнаха Cryptopia като хоби през 2014, но борсата се разрасна бързо през 2017 г., след като цената на Биткойн достигна своя пик, според федералните съдебни документи, подадени в петък в Манхатън.

За съжаление, хакерите успяха да проникнат в дигиталните портфейли, съхранявани в Cryptopia през януари 2019 г. и откраднаха активите на клиентите.

След като Cryptopia отвори отново своята платформа за търговия през март, акционерите решиха да закрият компанията, според декларация, подадена до ликвидатора на Нова Зеландия.

Cryptopia все още има десетки милиони долари дигитални активи, които ликвидаторите се опитват да събират и разпределят между притежателите на сметки, показват данните.

Ликвидаторите се опитват да определят кои собственици на сметки притежават дигитални активи, но информацията, от която се нуждаят, се хоства на сървъри, управлявани от компания от Аризона, която прекратява споразумението си с Cryptopia и изисква около 2 милиона долара.

Ликвидаторите се опасяват, че ако не платят на компанията в Аризона, данните на Cryptopia могат да бъдат презаписани или изгубени. "Това би било потенциална катастрофа за ликвидаторите и титулярите на сметки".

Що се отнася до хакнатите портфейли, „все се правят усилия за възстановяване, но към днешна дата нито един от откраднатите дигитални активи не е възстановен“.


Всеки притежател сметка на Cryptopia е потенциален кредитор в ликвидацията, а на търговските кредитори им се дължат около 2,6 милиона долара.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

YouTube обмислят добавянето на функционалност за NFT

В годишно писмо до създателите, изпратено във вторник, Уоджиски каза, че YouTube вижда Web3 като източник на вдъхновение за нови начини за подобряване на платформата.NFT идват в YouTubeYouTube се прис...
ЯНУ. 26, 2022 19:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света