НАЧАЛО Други

Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

МАЙ. 28, 2019 01:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

Cryptopia Limited, новозеландската компания, която управляваше крипто борса с над 300 000 акаунта от цял свят, подаде молба за несъстоятелност, след като хакери им проникнаха в системата по-рано тази година и откраднаха над 16 милиона долара.


Основателите на компанията започнаха Cryptopia като хоби през 2014, но борсата се разрасна бързо през 2017 г., след като цената на Биткойн достигна своя пик, според федералните съдебни документи, подадени в петък в Манхатън.

За съжаление, хакерите успяха да проникнат в дигиталните портфейли, съхранявани в Cryptopia през януари 2019 г. и откраднаха активите на клиентите.

След като Cryptopia отвори отново своята платформа за търговия през март, акционерите решиха да закрият компанията, според декларация, подадена до ликвидатора на Нова Зеландия.

Cryptopia все още има десетки милиони долари дигитални активи, които ликвидаторите се опитват да събират и разпределят между притежателите на сметки, показват данните.

Ликвидаторите се опитват да определят кои собственици на сметки притежават дигитални активи, но информацията, от която се нуждаят, се хоства на сървъри, управлявани от компания от Аризона, която прекратява споразумението си с Cryptopia и изисква около 2 милиона долара.

Ликвидаторите се опасяват, че ако не платят на компанията в Аризона, данните на Cryptopia могат да бъдат презаписани или изгубени. "Това би било потенциална катастрофа за ликвидаторите и титулярите на сметки".

Що се отнася до хакнатите портфейли, „все се правят усилия за възстановяване, но към днешна дата нито един от откраднатите дигитални активи не е възстановен“.


Всеки притежател сметка на Cryptopia е потенциален кредитор в ликвидацията, а на търговските кредитори им се дължат около 2,6 милиона долара.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света