НАЧАЛО Други

Топ 5 крипто риска, свързани с финансовите институции

01.06.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 крипто риска, свързани с финансовите институции

Международната организация на данъчните органи, известна като Joint Chiefs of Global Tax Enforcement (J5), издаде насоки, в които призова финансовите институции да бъдат бдителни по отношение на рисковете, свързани с криптовалутите, които често са свързани с незаконни дейности.

Това ръководство включва списък с рискови индикатори, които са разработени от екип от киберексперти от страните членки.

J5 е съвместна дейност на пет от най-големите данъчни агенции в света, която включва Службата за вътрешни приходи (IRS) на САЩ, Приходната и митническата служба на Нейно Величество (HMRC) на Обединеното кралство, Канадската агенция за приходите (CRA), Австралийската данъчна служба (ATO) и Службата за фискална информация и разследване (FIOD) от Нидерландия. Тяхната основна цел е да се борят с глобалните финансови престъпления, включително тези, улеснени от криптовалутите.

Документът, озаглавен „Индикатори за риска при крипто активите“, очерта няколко ключови индикатора за риска, които са от решаващо значение за финансовите институции за откриване и докладване на пране на пари и други незаконни дейности, включващи криптоактиви:

  1. Покриване на криптоактиви: Това включва използването на множество транзакции за прикриване на произхода на незаконните средства. Финансовите институции се насърчават да отдават приоритет на разкриването на такива практики.
  2. Географски рискови индикатори: Транзакциите, свързани с региони със слаба регулаторна рамка, представляват по-висок риск и изискват засилен контрол.
  3. Високорискови контрагенти: Взаимодействието с неизвестни или рискови контрагенти увеличава вероятността от излагане на незаконни дейности.
  4. Неизвестни получатели на транзакции: Транзакциите, при които самоличността на получателя не е известна, могат да бъдат индикация за измамни дейности.
  5. Рансъмуер атаки: В доклад на Chainalysis се отбеляза, че през първата половина на 2023 г. са платени $449.1 милиона, което е значително повече в сравнение с предходната година. J5 съветва да не се извършват такива плащания, подчертавайки, че спирането на плащанията на откупи може да наруши взаимодействието между престъпниците и легитимната финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.