НАЧАЛО Алткойни

Топ 3 криптовалути, които да следите през март

26.02.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 криптовалути, които да следите през март

Март се очертава като ключов месец за инвеститорите, в който се открояват три известни монети - Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и XRP - всяка от които е готова за значителни промени.

В тази статия може да се запознаете с отличителните характеристики, които позиционират тези криптовалути за потенциални възходи.

Биткойн, пионерската криптовалута, продължава да е начело на пазара със стабилната си инфраструктура и широкото си разпространение. Търгувайки се на цена около $51,300, BTC може да се похвали с пазарна капитализация, надхвърляща $1 трилион. Устойчивостта и привличането на институционални инвеститори след одобрението на спот BTC ETF подчертават потенциала за растеж на монетата.

Със своята децентрализирана рамка и ограничено предлагане от 21 млилиона токена, Биткойн привлича инвеститорите, които гледат на актива като на хедж срещу инфлацията. Имайки предвид и вълнението, което обгръща пазара поради наближващото халвинг събитие, може да се каже, че Биткойн е една от валутите, които може да регистрират печалби през март.

Етериум, известен с функционалността си за изпълнение на смарт договори, служи като гръбнак на секторите на децентрализираните финанси (DeFi) и незаменяемите токени (NFT). Цената на алткойнът към момента на писане на статията е около $3,070, а пазарната му капитализация възлиза на $357 млилиарда. Тъй като актуализацията Dencun, която ще въведе новата “прото-данкшардинг” технологията.

Тази технология служи като временен мост към евентуалното прилагане на данкшардинга, заключителната фаза на Етериум 2.0 (Serenity). Това иновативно решение, играе основна роля в оптимизирането на мащабируемостта на мрежата Етериум и намаляването на транзакционните разходи. Тъй като то трябва да влезне в сила през първото тримесечие на 2024 г., инвеститорите изглежда се вълнуват, за което свидетелства увеличението от 37% за последните 30 дни.

Освен това нараства очакването за потенциално въвеждане на ETF ETH през следващите няколко месеца, което позиционира ETH за растеж. Този ключов ъпгрейд би могъл да катализира значителни ценови движения, потвърждавайки ролята на Етериум като крайъгълен камък на блокчейн иновациите.

XRP се фокусира върху улесняването на трансграничните плащания в реално време, като може да се похвали с практическа употреба, която го отличава. С цена от около $0.54 и пазарна капитализация от близо $30 милиарда, основната технология на XRP, XRP Ledger, се отличава със скорост, мащабируемост и ниски транзакционни разходи.

Ripple, компанията, която стои зад XRP, продължава да насърчава партньорствата с финансови институции, което предвещава по-голяма функционалност и приемане на XRP, което потенциално може да повиши цената ѝ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.