НАЧАЛО Алткойни

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

02.12.2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

Ценовата траектория на Render RNDR е забележимо възходяща от юни 2022 г. насам, като първоначално възходът бе постепенен, последван от ускорение в началото на 2023 г.

През май RNDR достигна годишен връх от $4.27, пробивайки за кратко над зоната на съпротива от $3.49. Скоро обаче цената се понижи под нея, сигнализирайки, че предишният скок може да е бил аномалия.

През август RNDR установи по-високо дъно, потвърждавайки възходящата линия на тренда на подкрепа. През ноември се наблюдава отскок, който стимулира растежа на RNDR,  преминавайки отново прага от $3.49.

Ако тази възходяща инерция се запази, потенциално увеличение от 35% може да доведе до оспорване на следващата точка на съпротива при $4.85. Но затваряне под $3.49 може да предизвика спад от 35% до възходящата тренд линия на подкрепа при $2.33.

 Synthetics (SNX), от друга страна, успя да се освободи от 1,000-дневната тренд линия на съпротива. След като издържа на низходящата тренд линия от февруари 2021 г., SNX достигна дъно от $2.39 през юни.

След това през ноември се формира по-високо дъно, което проправи пътя за три последователни бичи седмични свещи и най-накрая проби продължителната тренд линия, което предполага потенциално обръщане на посоката на тренда.

Трейдърите често разчитат на индекса на относителната сила (RSI), за да оценят инерцията, като определят условията на свръхпокупка или свръхпродажба и информират решенията за покупка или продажба на активи.

RSI индикатор отчитащ над 50 в съчетание с възходящ тренд е в полза на биковете, докато показател под 50 показва обратното. Ценовият скок на SNX беше предшестван от бича дивергенция на RSI, което подкрепя легитимността на това обръщане.

Ако SNX задържи възходящата си траектория, потенциално 100% увеличение може да го доведе до оспорване на следващата съпротива при $6.60. Затваряне под низходящата тренд линия на съпротива обаче би могло да обезсили пробива, което ще доведе до спад от 25% обратно до дъното от юни при $2.39.

Преминавайки към Theta Network (THETA), монетата показва признаци на предстоящ пробив. След като следваше низходящата тренд линия на съпротива в продължение на 910 дни от юни 2021 г., THETA се сблъска с множество отхвърляния, като последното беше през октомври.

Неотдавнашното ценово действие обаче предполага потенциален пробив, особено когато се вземе предвид бичата дивергенция в седмичния RSI преди увеличението.

Убедително затваряне над тази тренд линия, при което RSI надхвърли 50, може да подхрани значителен 165% ръст към следващата съпротива при $2.91. Обратно, неуспехът да се пробие би могъл да доведе до 30% спад обратно до $0.78, въпреки оптимистичната прогноза.

Въпреки че тези криптовалути показват потенциал, пазарните настроения сочат, че инвеститорите на дребно купуват Биткойн в очакване на потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF за американските пазари, халвинг събитието и предстоящия бичи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Дойде ли бичият пазар за алткойните?

Индикаторът за определяне на алткойн сезон (Altcoin season indicator) на Glassnode показва положителна инерция от октомври миналата година, като на 4 февруари се наблюдава забележително покачване след кратко прекъсване по време на разпродажбите, свързани с одобрението на Биткойн ETF през януари.

22.02.2024 21:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

Grok, AI модел, разработен от xAI и оглавен от Илон Мъск през 2023 г., набра значителна популярност от създаването си, предлагайки отличителен подход в сравнение с традиционните модели, подобни на GPT.

22.02.2024 16:00 2 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.