НАЧАЛО Други

Най-популярната криптовалута в Корея до 2024 г

30.01.2024 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-популярната криптовалута в Корея до 2024 г

През 2024 г. пазарът на криптовалута в Корея е по-активен от всякога.

По-специално местните борси като Upbit и Bithumb са водещи на пазара, а популярните криптовалути, търгувани на тези борси, показват уникални тенденции, които се различават от международните тенденции. В тази публикация ще разгледаме по-отблизо предпочитаната от корейските инвеститори криптовалутата и ще прегледаме нейните характеристики и случаи на употреба.

Upbit и Bithumb, водещи борси на корейския пазар

Корейският пазар за търговия с криптовалути е силно повлиян от Upbit и Bithumb. По-специално Upbit заема уникална позиция, като представлява значителна част от вътрешния обем на търговия, а Bithumb също се радва на стабилна популярност.

Растежът на тези борси е тясно свързан с нарастващия интерес към криптовалутата сред корейските инвеститори. Предпочитанието към определени криптовалути в Корея допълнително ускорява растежа на тези борси. Също така си струва да се отбележи, че сред различните криптовалути, предлагани от тези борси, има определени криптовалути, които стават все по-популярни сред корейските потребители.

Различни употреби на криптовалута

Криптовалутата се използва в различни области и нейният обхват се разширява. Например, някои онлайн услуги за абонамент и платформи за резервации на пътувания вече приемат криптовалута като метод на плащане. Потребителите могат да използват основни криптовалути като Биткойн, за да плащат за абонаменти за стрийминг на филми или да правят резервации за хотели и полети. Тези промени показват, че криптовалутите са нещо повече от инвестиционни инструменти и имат реална стойност в ежедневието.

Междувременно използването на криптовалута също се увеличава в онлайн хазарта. Криптовалутите се превърнаха в предпочитан метод на плащане за много сайтове за онлайн хазарт поради високото ниво на анонимност и сигурност. Сред различните платформи тук можете да намерите сайтa на Toto, които приемат криптовалута. Тези сайтове ви предлагат възможността да се насладите на залагането лесно и безопасно, като използвате криптовалута.

Популярни криптовалути в Корея

Ethereum Classic (ETC) е особено популярен в Корея през 2024 г. В Upbit ETC е най-търгуваната криптовалута, със съотношение на транзакции от 68.96% спрямо корейския вон, което показва висока премия. Това явление показва, че корейският пазар на криптовалута има уникални вкусове, които са различни от световния пазар.

Биткойн (BTC), Solana (SOL) и нововъведените криптовалути също набират популярност в Корея. По-специално, делът на транзакциите в корейски вон за T Token и SUI достигна съответно 80% и 23.85%.

Увеличаване на обема на търговия с криптовалута

Увеличаването на обема на търговията започна в края на 2023 г. и достигна своя връх в началото на 2024 г. Upbit и Bithumb записаха най-високите си дневни обеми на търговия през този период. Това е важен показател, че интересът и инвестициите в криптовалута бързо нарастват в Корея.

Тази тенденция означава, че корейският пазар за търговия с дигитална валута нараства значително. По-специално, пазарът на криптовалута се очертава като привлекателна алтернатива за инвеститорите, търсещи нов тип инвестиционна възможност, която е различна от традиционните финансови пазари. Тези промени предоставят положителна перспектива по отношение на бъдещето на криптовалутата.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.