НАЧАЛО Финтех

Тайландската SEC стартира крипто академия

януари 8, 2023 18:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайландската SEC стартира крипто академия

Тайландската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) стартира академия за криптовалути, която има за цел да обучи безплатно желаещите да инвестират в дигитални активи.

Тайландската SEC обяви наскоро, че стартира “Академия за криптовалути” – инициатива, целяща да предостави безплатни онлайн материали и курсове свързани с дигитални активи за всички, които искат да навлязат и инвестират в сектора.

Комисията заяви, че начинанието има за цел да предостави на обществеността задълбочени познания за криптовалутите и блокчейн технологията, преди те да инвестират.

Регулаторният орган твърди:

Колкото повече познавате инвестициите си, толкова по-малък е рискът.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Френската централна банка призовава за задължително крипто лицензиране


Крипто академията предлага четири курса свързани с крипто

  • Първият курс предлага на новите инвеститори основни познания за пазара на дигиталните активи, включително определение за криптовалута и принципи на блокчейн технологията.
  • Вторият обучава потенциалните инвеститори на основните характеристики на криптовалутите и технологиите, които са в основата им. Също така включва и информация за Биткойн (BTC), децентрализацията и peer-to-peer системите.
  • Третият от курсовете обхваща релевантни събития от миналото, настоящето, бъдещето, включително халвингът на Биткойн и предишни пазарни сривове. Освен това обхваща екосистемата на дигиталните активи, NFT, метавселената и бъдещето на криптопазара.
  • Четвъртият курс се фокусира върху инвестиционните стратегии, диверсификацията на портфейла, настроенията на инвеститорите и основния анализ на цените чрез използване на графики и други индикатори и не на последно място управлението на активи.

Тайландската SEC включи и един много полезен инструмент, който има за цел да предпази мнозина от загуба на парите им – “Crypto Quotient” (CQ). CQ е самооценка за инвеститорите, която те могат да използват, за да проверят знанията си за света на криптовалутите, за да установят дали са готови да навлязат на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата компания за управление на активи в света, изрази вълнението си от развитието на сферата на дигиталните активи в годишното си писмо до инвеститорите, публикувано на 17 март 2023 г.

март 20, 2023 8:00 1 мин. четене

Фед обяви предстоящото стартиране на услуга за незабавни плащания

Федералният резерв на САЩ наскоро обяви предстоящото стартиране на услугата FedNow през юли, която има за цел да позволи на финансови институции от всякакъв мащаб и местоположение да предлагат услуги за незабавни плащания в цялата страна, денонощно и 365 дни в годината.

март 17, 2023 13:00 2 мин. четене

Stripe си осигури $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране с по-ниска оценка

Stripe набра $6.5 милиарда в нов кръг на финансиране, който оценява компанията на $50 милиарда и планира да използва средствата, за да осигури ликвидност на служителите и да изпълни данъчните си задължения.

март 17, 2023 10:00 1 мин. четене