НАЧАЛО Други

Tezos навлиза в бета мрежата

юли 1, 2018 13:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tezos навлиза в бета мрежата

След месеци болезнени спорове, мрежата Tezos вече работи - малко или много.

Фондация Tezos обяви в събота, че бета мрежата на блокчейна работи. Както обясни групата преди старта, това означава, че е налице напълно функционална версия на мрежата, но все още „експериментална“ в природата, с възможност за прекъсване и дори спешни хард форкове на мрежата.

Планът на фондацията са сделките, които се случват на бета мрежата, да останат валидни за основната – крайната версия на мрежата, която се очаква през третото тримесечие – но предупреди, че големи или важни транзакции все още трябва да чакат, докато мрежата бъде по-надеждна.

Фондация Тезос предложи първи или „генезисен“ блок за блокада. Участниците могат да се свържат с мрежата незабавно, каза фондацията, и валидиране или „печене“ – процесът на поддържане на ledger-а, аналогичен на добива при биткойн – е започнал.

Членовете на общността обаче няма да могат да започнат да пекат, докато не бъдат намерени около 29 000 блока, добави съобщението.

Райън Йесперсън, президент на фондацията, пише:

Бъдещето на Tezos е в ръцете на общността ѝ. Този момент е момент на инфлексия за проекта и ние сме развълнувани да подкрепяме разработчици от общността, учени, валидатори (“ пекари“) и ентусиасти от цял свят, задвижване на успеха на тази новаторска, децентрализирана мрежа.

Фондацията добави, че потребителите трябва да бъдат предпазливи, тъй като позволяват на всеки да има достъп до своя частен ключ – например чрез фишинг атаки – може да доведе до загуба на техните токени.

Dynamic Ledger Solutions (DLS), компанията, която контролираше кода на протокола Tezos, обеща да го пусне като софтуер с отворен код под лиценза MIT, но страницата на GitHub на проекта не е актуализирана, за да отрази ново лицензионно споразумение.

Фондация Tezos са продали XTZ или tez (токен на базата на Етериум ) на стойност 232 млн. долара. С пускането на бета мрежата, тези токени мигрират към свободния Tezos блокчейн.

Изненади и закъснения

Противно на това, само инвеститорите, които предоставиха лична информация на TokenSoft, доставчик на трета страна, договорен от фондацията, вече могат да заявят своите токени.

Фондацията не обяви, че ще извърши проверките know-your-customer и анти-изпирането на пари (KYC/AML), които изискват от инвеститорите да представят имена, телефонни номера, адреси, документ за самоличност, година след ICO, в която фондацията приема Биткойн и Етер.

Забавянето между ICO и старта на платформата до голяма степен се дължи на конфликт, който постави в несъстоятелност основателите на Tezos, Артър и Катлийн Брайтман, срещу Йохан Геверс, бивш президент на фондацията. Докато Брайтман контролираха кода чрез DLS, Геверс контролираше средствата.

Проблемът приключи, когато Геверс отстъпи през февруари, но платформата все пак не се появяви веднага. Решението на фондацията да извършва проверки на KYC и AML може да показва, че правната и регулаторната несигурност са на път.

Брайтман, динамичните лекторски решения, Фондация Tezos и други, свързани с проекта, са били съдени най-малко четири пъти помежду си.

Инвеститорите излъчват своите оплаквания както от техническа, така и от правна гледна точка. Най-малко две групи разработчици обявиха плановете си да създадат алтернативни версии на Tezos и да се откажат от аспекти на платформата, които не харесват, като KYC и награди на предварително извадени токени до фондацията.

TzLibre обяви деня, след като Геверс се оттегли, че ще стартира своя собствена версия на протокола Tezos. Друг проект, nTezos, се появи в отговор на съобщението за KYC на фондацията. И двата алтернативни екипа за внедряване на Tezos са псевдоними.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Робърт Кийосаки: Доларът ще се срине до януари 2023 г.

След повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв до исторически нива доларът (USD) реагира положително.

октомври 2, 2022 18:20 1 мин. четене

MetaMask пуска ново децентрализирано приложение

Както бе обявено от популярният крипто портфейл MetaMask в блог публикация, новото децентрализирано приложение (dApp) помага на потребителите да наблюдават както портфолиата си с криптовалути, така и тези с NFT.

октомври 2, 2022 15:06 1 мин. четене

Facebook и Instagram добавят нови NFT функции

Meta обяви актуализация на функиите си за незаменяеми токени. Платформите Facebook и Instagram ще позволят на базираните в САЩ потребители да свързват своите портфейли и да споделят собствените си NFT с приятели и последователи.

октомври 1, 2022 20:37 1 мин. четене

Още една компания застава на страната на Ripple

Компанията за чартърни полети с частни самолети TapJets се присъедини към I-Remit в опита си да помогне на Ripple.

октомври 1, 2022 19:42 1 мин. четене