НАЧАЛО Алткойни

Tezos (XTZ) активира актуализацията Kathmandu

септември 24, 2022 20:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tezos (XTZ) активира актуализацията Kathmandu

Блокчейнът от първи слой (L1) Tezos, активира ъпгрейд, наречен "Kathmandu", като добави нови възможности за мащабиране.

Според екипа на проекта актуализацията влезе в действие в основната мрежа на Tezos блок 2,736,129 в петък в 23:30 ч. българско време.

Това беше 11-ият ъпгрейд за Tezos от създаването му през 2018 г. и той обещава потенциални подобрения в мащабируемостта на мрежата.

Според официалното предложение за актуализацията е добавен потенциал за поддържане на изчисления извън веригата чрез решения от втори слой като OP rollups. Също така е рационализиран процесът на валидиране на блокове за по-добра пропускателна способност на транзакциите. 

Освен това бе заявено, че Kathmandu е въвела постоянна тестова мрежа за експериментиране с нови функции и е подобрила случайността в начина, по който главната мрежа избира делегати, за по-голяма сигурност, наред с други подобрения на протокола.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP


Kathmandu беше предложен през юли от сътрудниците на Tezos и фирмите за разработка Nomadic Labs, Marigold, TriliTech, Oxhead Alpha, Tarides, DaiLambda и Functori & Tweag. По-късно тя беше одобрена от общността чрез гласуване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Alibaba интегрира блокчейн с помощта на Avalanche (AVAX)

Подразделението на китайския гигант в областта на електронната търговия Alibaba, Alibaba Cloud, обяви интеграция с блокчейнът на Avalanche (AVAX), за да захрани инициативите на компанията за нод като услуга (NaaS). 

декември 4, 2022 12:46 1 мин. четене