НАЧАЛО Крипто Крими

Tether замразяват стотици милиони, свързани с трафик на хора

ноември 21, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether замразяват стотици милиони, свързани с трафик на хора

Tether, известна глобална компания за стабилни монети, предприе доброволни действия за замразяване на USDT токени на стойност около $225 милиона.

Токените, държани във външни портфейли за самостоятелно попечителство, са замразени поради връзката им с международна престъпна мрежа, занимаваща се с трафик на хора и измамна схема, известна като “клане на прасета“.

Схемата включва измамник, който постепенно установява връзка с жертвата и след това използва емоционална манипулация, за да убеди жертвата да изпрати пари, криптовалути, да участва в измамни инвестиции или да се ангажира с дейности, изгодни за измамника.

Решението за замразяване на токените е взето след мащабно разследване, продължило няколко месеца, проведено съвместно от структури в сферата на криптовалутите като Tether, крипто борсата OKX и правоприлагащи органи като Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ). В съобщението на Tether се подчертава значителното използване на инструментите за анализ на блокчейн от Chainalysis по време на разследването.

Главният изпълнителен директор на Tether, Паоло Ардоино, изтъкна проактивната позиция, заета от неговата компания и OKX, подчертавайки как прозрачността на блокчейн помага за откриването и предотвратяването на незаконни дейности.

Освен това Tether си е сътрудничила с поне 31 агенции в 19 държави като колективно е замразила близо $1 милиард, свързани с различни престъпни начинания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.