НАЧАЛО Алткойни

Tether (USDT): Хедж фондовете масово залагат срещу актива

януари 2, 2023 19:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether (USDT): Хедж фондовете масово залагат срещу актива

Tether (USDT) е проект, който мнозина очакват да се провали, но същевременно остава силен - поне засега. 

Традиционните хедж фондове смятат, че е въпрос на време и шортват емитента на стабилни монети.

Натискът срещу Tether нараства

През цялата 2022 г. няколко хедж фонда залагат срещу Tether. Сред тях са Fir Tree Capital Management, Viceroy Research, Valiant и т.н., като още повече хедж фондове го обмислят.

През март 2022 г. Bloomberg съобщи, че Fir Tree, хедж фонд с управлявани активи на стойност $4 милиарда, има къса позиция срещу Tether. Тогава хедж фондът дори отбеляза готовността си да създаде отделен фонд за шортване на Tether, ако има достатъчно голям клиентски интерес.

Освен това Viceroy Research също заложи на провала на Tether. Хедж фондът преди това беше заложил срещу германската компания Wirecard AG, преди тя да се срине. Според партньора-основател Фрейзър Перинг, нещо не е наред с Tether. 

Базираният в Сан Франциско Valiant направи сделка по-рано през 2022 г., но сега е излязъл от позицията си.

Други продавачи изглеждат скептично настроени към шортване на Tether поради риска от контрагента. Основателят на Citron Research, Андрю Лефт, заяви

Не съм шорт на Tether – не съм намерил [начина]. Ако някой ми покаже начин да го направя с Goldman Sachs като контрагент, съм съгласен.

Повечето традиционни хедж фондове, които предлагат шорт на Tether, използват Genesis Global Trading като контрагент. Компанията майка на Genesis, Digital Currency Group, сега е изправена пред проблеми с ликвидността.

През юни 2022 г. ръководителят на институционалните продажби на Genesis, Леон Маршал, каза:

Наблюдава се истински скок на интереса от страна на традиционните хедж фондове, които разглеждат Tether и търсят шорт позиции в него.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още един спад при Биткойн? – CoinBureau


Липса на прозрачност

Решението на тези традиционни хедж фондове да шортват Tether се дължи на многобройните спекулации относно финансовото му състояние. Липсата на прозрачност на фирмата доведе до слухове, че тя може да има вътрешни проблеми с ликвидността.

Непрозрачните финанси на Tether повдигат много въпроси и продължават да сеят притеснения в крипто сектора. Регулаторните органи също така я глобиха с милиони за подвеждащи финансови отчети.

Сривът на Terra през май и този на FTX през ноември допълнително увеличиха натиска върху USDT, а сега мнозина гледат на него като на следващия, който вероятно ще фалира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене