НАЧАЛО Биткойн

Tether прави голяма инвестиция в компания за Биткойн майнинг

01.06.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether прави голяма инвестиция в компания за Биткойн майнинг

В значителен ход Tether, емитентът на популярната стабилна монета USDT, инвестира $100 милиона в Bitdeer Technologies Group, регистрирана в САЩ компания за добив на Биткойн, собственост на китайския милиардер Джихан Ву.

Тази сделка също така предоставя на Tether възможността да закупи допълнителни акции на стойност $50 милиона в рамките на следващата година, което допълнително затвърждава присъствието ѝ в BTC майнинг индустрията.

Както бе съобщено от Bloomberg, споразумението между Tether и Bitdeer включва частното пускане на 18.6 милиона акции клас А, което води до брутни постъпления в размер на $100 милиона.

Освен това Tether разполага с гаранция за закупуване на още до 5 милиона акции на цена от $10 всяка. Частното пласиране, при което Cantor Fitzgerald & Co. действаше като агент по сделката, приключи в четвъртък.

Bitdeer планира да използва средствата за разширяване на дейността на своя център за данни, за разработване на оборудване за добив на криптовалути, базирано на специфични интегрални схеми (ASIC), и за други общи корпоративни цели. Точният дял, който Tether притежава в Bitdeer след това споразумение, обаче остава неразкрит.

Тази инвестиция бележи значителна стъпка за Tether, тъй като тя се стреми да се превърне в ключов играч в добива на Биткойн. Миналата година Tether започна да изгражда свои собствени съоръжения за добив в Уругвай, Парагвай и Салвадор, като в рамките на шест месеца ангажира $500 милиона за тези проекти.

Със седалище в Сингапур Bitdeer е една от най-големите публично регистрирани крипто майнинг компании в САЩ с пазарна капитализация от около $670 милиона. Компанията разполага с центрове за данни в Съединените щати, Норвегия и Бутан.

След обявяването на споразумението акциите на Bitdeer, които бяха спаднали с повече от 40% през тази година, се увеличиха с около 5.4% до $6.14.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.