НАЧАЛО Биткойн

Исторически точен анализатор прогнозира посоката на цената на Биткойн

31.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Исторически точен анализатор прогнозира посоката на цената на Биткойн

Крипто стратег, който точно предвиди неотдавнашния низходящ тренд на Биткойн, очерта потенциалната траектория на цената му в близко бъдеще.

Ако прогнозите на анализатора се окажат верни, това предполага, че спадът на крипто пазара може би току-що е започнал.

В разгара на оптимизма на крипто пазара по-рано тази седмица, белязан от скока на Биткойн над $70,000, крипто аналитикът “Xanrox” се открои, като прогнозира потенциално отстъпление на цената. Споделяйки прозренията си в платформата TradingView, Xanrox изтъкна различни индикатори, сочещи към вероятно отдръпване на цената на Биткойн.

В неотдавнашен анализ Xanrox прогнозира срив на пазара на Биткойн през юни, като го обяснява с наблюдаваните ценови действия през май. Един от значимите индикатори, изтъкнати от Xanrox, е “FVGAP“, формиран при $62,000. Според анализатора подобни пропуски обикновено се запълват сравнително бързо, което сигнализира за потенциален спад на дигиталния актив.

Освен това Xanrox се позова на теорията за вълните на Елиът, като отбелязва завършването на първоначалната импулсивна вълна 1 в движението на цената на Биткойн. В съответствие с принципите на теорията, последващата втора вълна обикновено се очаква да бъде бича. Въпреки това Xanrox също така идентифицира появата на корективен ABC модел от настоящата позиция.

Освен това се обръща внимание на видимата на графиката низходяща червена тренд линия, която вече е нарушена. Подобни пробиви на тренд линиите обикновено показват мечи настроения. В съчетание с идентифицирания модел на възходящ клин тези фактори предполагат благоприятна среда за низходящо движение на цената.

Xanrox първоначално сподели този анализ в сряда, 29 май. Впоследствие цената на Биткойн се понижи под $68,300 към 31 май, което придаде тежест на прогнозите на анализатора. Вследствие на това анализаторът преразгледа публикацията, предоставяйки актуализиран поглед върху потенциалната бъдеща посока на цената на Биткойн.

В последвалите публикации Xanrox твърди, че друга червена линия на тенденцията вече се разпада след първата. Според него с две поредни линии се очертава много негативна картина за цената на Биткойн оттук нататък. Освен това крипто анализаторът посочи, че цената на BTC е формирала симетричен триъгълник, който той очаква да се разбие. Когато това се случи, се очаква цената да се понижи към нивото от $62,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.