НАЧАЛО Други

Tether ликвидира заема си към Celsius без загуби

юли 9, 2022 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether ликвидира заема си към Celsius без загуби

Tether, компанията, която стои зад най-голямата стабилна монета по отношение на пазарната капитализация - USDT, публикува изявление, в което обяснява как е ликвидирала заем, взет от Celsius Network.

Tether ликвидира заема на Celsius без загуби

Според екипа на Tether ликвидацията „е извършена по начин, който да сведе до минимум всяко въздействие върху пазарите„. След като заемът беше покрит, Tether върна останалите средства на Celsius Network съгласно първоначалното споразумение между двете организации. Освен това позицията на Celsius беше ликвидирана без загуби. Освен това се твърди, че заемът е бил на приблизителна стойност $1 милиард.

Екипът на Tether допълнително информира крипто и инвеститорските общности, че заемът на Tether, взет от Celsius, е бил деноминиран в Биткойн и свръхобезпечен с коефициент над 130%. Те отново повториха, че решението за ликвидиране на обезпечението по заема е било взаимно между двете компании.

Tether има инвестиция в мрежата на Celsius, която не е свързана с резервите на USDT

Екипът на Tether също така разкри, че компанията има инвестиция в Celsius Network. Те обаче обясниха, че тя е минимална част от акционерния капитал и е отделна от резервите на USDT. Те обясниха:

Въпреки че портфейлът на Tether включва инвестиция в Celsius, представляваща минимална част от акционерния капитал, няма връзка между тази инвестиция и собствените резерви или стабилност на Tether.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Американска банка влиза в историческо партньорство с MakerDAO

Tether има процеси за измерване на риска

В заключителната част на изявлението на Tether, в което се изясняват връзките ѝ с мрежата Celsius, екипът посочва, че компанията е „разработила набор от рискови показатели и процеси за измерване на риска, които позволяват на инвестиционните и финансовите екипи да оценяват риска на всяко от финансовите взаимодействия на компанията„.

По-нататък те упрекват медиите и критиците на Tether, че са „неправилно фиксирани“ върху компанията и нейните операции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене