НАЧАЛО Крипто Крими

Tether е глобен за пореден път

ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tether е глобен за пореден път Източник: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-10-15/tether-bitfinex-to-pay-fines-totaling-42-5-million-cftc-says

Tether е глобен с $41 милиона за “неверни или подвеждащи изявления и пропуски” относно това дали стабилната монета е напълно подкрепена от щатски долари.

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноименната стабилна монета е подкрепена изцяло от щатски долари.


CFTC заяви, че за 26-месечен период от 2016 до 2018 г. Tether е имал само достатъчно фиатни резерви, за да подкрепи емитирани токени 27.6% от времето.


...вместо да държи всички токен резерви USDT в щатски долари, както е представено, Tether разчита на нерегламентирани субекти и някои трети страни да държат средства, съдържащи резервите; прехвърлени резервни средства с оперативни и клиентски фондове на Bitfinex; и държани резерви в нефиатни финансови продукти”, заяви комисията.


“Поръчката освен това установява, че комбинираните активи на Tether и Bitfinex включват средства, притежавани от трети страни, включително най -малко 29 договорености, които не са документирани чрез никакво споразумение или договор, и че Tether прехвърля резервни средства към Bitfinex, включително когато Bitfinex се нуждае от помощ, за да отговори на ‘криза на ликвидността’.”


Tether също беше под прицел за това, че не е извършил професионален одит на приключеното му притежание и вместо това нае счетоводна къща, за да преразгледа резервите си, а Bitfinex прехвърли $382 милиона преди да е настъпил прегледът.


От своя страна Bitfinex беше ударен със собствена глоба от $1.5 милиона. Действията, обхванати от глобата, също включват работа като търговец на фючърси без регистрация при CFTC, като позволяват на потребителите да отпускат заеми на други, както и принудителна ликвидация на някои клиенти.


По този начин Bitfinex наруши условията на заповедта от 2016 г., която накара Bitfinex да преустанови и да се откаже от предлагането, сключването, изпълнението или потвърждаването на извършването на незаконни сделки със стоки на дребно, финансирани извън борсата, и от приемането на поръчки и получаване на средства във връзка със стокови сделки на дребно”, посочват от комисията.


Не Пропускай: Биткойн не може да бъде спрян, какво следва?

По-рано тази година Tether и Bitfinex бяха глобени с $18.5 милиона от Ню Йорк за неверни изявления дали USDT монетите са напълно подкрепени.


Bitfinex и Tether безразсъдно и незаконно прикриха огромни финансови загуби, за да запазят схемата си и да защитят [приходите си]”, каза главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс.


Твърденията на Tether, че виртуалната му валута винаги е била изцяло подкрепяна от щатски долари, бяха лъжи.

[...]Тези компании скриха истинския риск, пред който са изправени инвеститорите, и се управляваха от нелицензирани и нерегламентирани физически и юридически лица, работещи в най-тъмните краища на финансовата система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света