НАЧАЛО Uncategorized

Tether е глобен за пореден път

октомври 21, 2021 10:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Tether е глобен с $41 милиона за “неверни или подвеждащи изявления и пропуски” относно това дали стабилната монета е напълно подкрепена от щатски долари.

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноименната стабилна монета е подкрепена изцяло от щатски долари.

CFTC заяви, че за 26-месечен период от 2016 до 2018 г. Tether е имал само достатъчно фиатни резерви, за да подкрепи емитирани токени 27.6% от времето.

…вместо да държи всички токен резерви USDT в щатски долари, както е представено, Tether разчита на нерегламентирани субекти и някои трети страни да държат средства, съдържащи резервите; прехвърлени резервни средства с оперативни и клиентски фондове на Bitfinex; и държани резерви в нефиатни финансови продукти”, заяви комисията.

“Поръчката освен това установява, че комбинираните активи на Tether и Bitfinex включват средства, притежавани от трети страни, включително най -малко 29 договорености, които не са документирани чрез никакво споразумение или договор, и че Tether прехвърля резервни средства към Bitfinex, включително когато Bitfinex се нуждае от помощ, за да отговори на ‘криза на ликвидността’.”

Tether също беше под прицел за това, че не е извършил професионален одит на приключеното му притежание и вместо това нае счетоводна къща, за да преразгледа резервите си, а Bitfinex прехвърли $382 милиона преди да е настъпил прегледът.

От своя страна Bitfinex беше ударен със собствена глоба от $1.5 милиона. Действията, обхванати от глобата, също включват работа като търговец на фючърси без регистрация при CFTC, като позволяват на потребителите да отпускат заеми на други, както и принудителна ликвидация на някои клиенти.

По този начин Bitfinex наруши условията на заповедта от 2016 г., която накара Bitfinex да преустанови и да се откаже от предлагането, сключването, изпълнението или потвърждаването на извършването на незаконни сделки със стоки на дребно, финансирани извън борсата, и от приемането на поръчки и получаване на средства във връзка със стокови сделки на дребно”, посочват от комисията.

Не Пропускай: Биткойн не може да бъде спрян, какво следва?

По-рано тази година Tether и Bitfinex бяха глобени с $18.5 милиона от Ню Йорк за неверни изявления дали USDT монетите са напълно подкрепени.

Bitfinex и Tether безразсъдно и незаконно прикриха огромни финансови загуби, за да запазят схемата си и да защитят [приходите си]”, каза главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс.

Твърденията на Tether, че виртуалната му валута винаги е била изцяло подкрепяна от щатски долари, бяха лъжи.

[…]Тези компании скриха истинския риск, пред който са изправени инвеститорите, и се управляваха от нелицензирани и нерегламентирани физически и юридически лица, работещи в най-тъмните краища на финансовата система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене