НАЧАЛО Биткойн

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

24.04.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

Компанията нито е купувала, нито е продавала Биткойн през този период, както се посочва в нейната актуализация за първото тримесечие.

Tesla не споменава за търговската дейност с Биткойн в последния си отчет за приходите. Преди публикуването на отчета беше известно, че Tesla притежава 9,720 BTC. Това е седмото поредно тримесечие, през което Tesla не е продала нито един от своите Биткойн токени.

Стойността на техните BTC значително се увеличи през последното тримесечие, което до голяма степен се дължи на одобрението на спот Биткойн ETF. Освен това притежаваните от Tesla BTC може да поскъпнат допълнително, тъй като стойността на актива обикновено се увеличава през седмиците след събитието халвинга.

Компанията остава ангажирана със значителната си инвестиция в Биткойн, въпреки продължаващия скок в цената на най-голямата криптовалута. Последното намаление на притежаваните активи се случи през второто тримесечие на 2022 г., когато бяха ликвидирани 75% от нейните BTC, приблизително $936 милиона по това време.

Освен това Tesla отчете спад в приходите през първото тримесечие на 2024 г., като общите приходи бяха отчетени на стойност $12.3 милиарда, което е значително намаление в сравнение с очакваните $21.4 милиарда. След разочароващия отчет за четвъртото тримесечие на 2023 г., последният отчет за приходите не показва голямо подобрение. През първото тримесечие Tesla също така отбеляза отрицателен свободен паричен поток в размер на $2.5 млилиарда.

Въпреки че не успяха да оправдаят очакванията за приходите и печалбите, акциите на Tesla поскъпнаха с 5% в следборсовата търговия след публикуването на резултатите. При затварянето на борсата акциите на Tesla се търгуваха на цена от около $144, което представлява спад от 13% през последните пет дни и 28% през последния месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.