НАЧАЛО Крипто Крими

70% от закритите крипто борси в Корея не са върнали парите на инвеститорите

09.06.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
70% от закритите крипто борси в Корея не са върнали парите на инвеститорите

Крипто инвеститорите в Южна Корея са изправени пред смут, след като финансовите регулатори разкриха тревожни констатации.

Съвместно проучване на корейската служба за финансов надзор (FSS) и звеното за финансово разузнаване (FIU) установи, че 70% от затворените крипто борси не са върнали инвестираните средства на своите клиенти.

Това разкритие засяга над 6 милиона южнокорейци, приблизително 10% от населението, които инвестират в криптовалути, включително по-малко известни алткойни и утвърдени активи като Биткойн. Докладът критикува много затворили без предупреждение борси, оставяйки инвеститорите да се борят да възстановят средствата си. Дори когато са били дадени уведомления, процесът на теглене е бил тромав, обслужван от недостатъчен брой служители.

FSS сега предприема стъпки за възстановяване на доверието в пазара на криптовалути. Те планират да работят с други финансови органи за прилагане на по-строги разпоредби за закриване на борси и предупредиха доставчиците на услуги за дигитални активи да спазват новия Закон за защита на инвеститорите във виртуални активи, който влиза в сила през юли.

В допълнение към хаоса южнокорейските власти наскоро арестуваха 19 лица, замесени в измама, която открадна $19 милиона от над 300 инвеститори. Схемата, управлявана чрез платформи като Telegram, включваше измамници, представящи се за крипто експерти, предлагащи фалшиви инвестиционни съвети.

Жертвите бяха привлечени с първоначални печалби, след което бяха изправени пред изфабрикувани „такси за теглене“. Разследването също така разкри тактика за набиране на персонал, при която на жертвите се обещава работа в чужбина, но те биват принудени да извършват измамни дейности.

В светлината на тези събития южнокорейските крипто инвеститори се съветват да бъдат предпазливи и да са наясно с рисковете на до голяма степен нерегулирания пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.