НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на Terra ще бъде пуснат от ареста

23.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Terra ще бъде пуснат от ареста

След неотдавнашно решение на черногорския съд съоснователят на Terraform Labs До Куон е на път да бъде освободен от ареста и поставен под домашен арест.

Това събитие се случва в разгара на заплетена правна сага, свързана с искания за екстрадиция от Южна Корея. Куон е обвиняем във връзка със срива на стабилната монета TerraUSD, който доведе до значителни финансови сътресения, оценявани на около $40 милиарда загуби през 2022 г.

Според предишна информация Върховният съд на Черна гора е забавил производството по обявената екстрадиция на Куон поради процедурни грешки и превишаване на юрисдикцията от страна на по-нисшите съдилища. Вследствие на това прехвърлянето на милиардерът в Южна Корея е било отложено.

Съгласно условията на домашния арест, който ще започне да тече след освобождаването му от черногорския затвор Спуц утре, Куон ще бъде подложен на строги ограничения, включително конфискация на документите му за пътуване, за да не може да напуска Черна гора. Целта на тази мярка е да се гарантира присъствието му по време на текущите съдебни производства, като същевременно се запази остатъка от свободата му предвид сериозността на обвиненията срещу него.

Съдът подчерта, че по-долните съдилища са превишили правомощията си, като са избрали ускорена процедура за екстрадиция въпреки наличието на две отделни молби. Това нарушение е навлязло в обичайната компетентност на министъра на правосъдието, което е накарало Върховния съд да спре екстрадицията до извършването на допълнително разглеждане.

Следователно спирането на екстрадицията дава възможност за задълбочен правен контрол, като гарантира, че всички решения относно съдбата на Куон се придържат към принципите на законност и справедливост. Тази фаза вероятно ще включва цялостна оценка на всички правни аргументи и доказателства, представени от участващите страни, с цел постигане на решение, съобразено с националните и международните правни стандарти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Индиец открадна близо $10 милиона в крипто – ето как

Тази седмица индийски гражданин се призна за виновен по обвинения в САЩ за създаването на фалшива версия на уебсайта на Coinbase, която му позволява да открадне данните за вход и да отмъкне над $9.5 милиона в криптовалута от стотици жертви.

21.04.2024 11:00 2 мин. четене

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.