НАЧАЛО Финтех

Тенденции, които ще променят финтех индустрията

ЮНИ. 27, 2019 18:15 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Тенденции, които ще променят финтех индустрията

Финансовите технологии са част от инфраструктурата на модерните дигитални релси за разплащания, обработка на плащания, уреждане на активи на капиталовите пазари и много други финансови услуги свързани със софтуер и хардуер.

Четирите тенденции, които ще обсъдим в този материал, няма просто да променят финтех индустрията, те ще поставят основите за по-нататъшни иновации от страна на предвидливите предприемачи.

Квантови компютри


Съвременните компютри са базирани на двоичен код, който се интерпретира от компютъра като единици и нули - всяка цифра представлява бинарно състояние (включено или изключено). Квантовите компютри изменят тази концепция, използвайки квантови явления като заплитане и суперпозиция.


Достатъчно е да се каже, че те са като суперкомпютри на стероиди.


Тази нова технология ще повлияе на обработката, уреждането на транзакции, моделирането на риска, производителността и сигурността. Дори JP Morgan и Barclays са се ангажирали в някакъв капацитет с квантовите компютърни инструменти на IBM, според Wired.


Докато тази авангардна технология все още не е усъвършенствана, ако се окаже, че работи адекватно, това би могло да доведе до по-ниски енергийни разходи и значително подобрени резултати.


Изкуствен интелект


AI интеграцията прави големи стъпки в почти всяка индустрия. Предимствата на роботите са очевидни: по-ниски разходи, по-бърза обработка и по-безпроблемно потребителско изживяване.


Във финтех, изкуствения интелект предлага на големите финансови организации изключително практичен инструмент за управление на риска на портфолиото и подпомагане на институциите при спазване на регулаторни изисквания - задача, която става все по-трудна през последните няколко години.


Един репортер на CNBC, например, очаква предстоящата вълна от регулатори да отблъсне инвеститорите. В бъдеще AI вероятно ще помогне да се гарантира, че компаниите се придържат към регулациите.


Pacific Wealth Solutions е идеален пример за финтех компания, която използва количествени изчисления и изкуствен интелект, за да определи кои инвестиции в програми за застраховане и защита на активи имат по-големи шансове за голяма възвръщаемост. Нелсън Лий, управляващият партньор на Pacific Wealth, пусна нов проект, използващ подобен AI, който дава на потребителите и институционалните инвеститори прозрачност по отношение на възвръщаемостта.


AI и други дистопични технологии като квантовите компютри ще намалят необходимостта от търговци и консултанти във финансовата индустрия. Те ще продължат да намаляват разходите и да демократизират достъпа до информация, като осигуряват по-добра възвръщаемост за инвеститорите, потребителите и фирмите, предоставящи по-ефективни решения.


Например, основната инфраструктура на Уол Стрийт вече е почти изцяло управлявана от автоматизирани машини. Това е тенденция, която няма да загуби темпо скоро и може в крайна сметка напълно да замени хората - защо да плащате на някого да свърши нещо, след като робот може да го свърши по-добре?


Криптовалути и децентрализирани системи


Децентрализираните финанси (DeFi) са много нашумяла тема през последното десетилетие. Базирайки се на отворени протоколи, проекти като MakerDAO и алтернативни банкови услуги като Celsius осигуряват децентрализирани алтернативи на традиционните финансови услуги.


Самият мащаб на революцията в DeFi наскоро бе очертан от Consensys. В най-простата си форма криптосферата се стреми да предложи по-достъпни, мощни и по-малко цензурирани финансови продукти на всички.


Има много известни финтех компании необвързани с блокчейн, които се стремят към децентрализация. Chargezoom например използва двупосочна синхронизация, за да улесни осчетоводяването. Това дава възможност на потребителите да използват минимално ръчно въвеждане, така че да не им се налага да губят много време и ресурси, като наемат експерт по счетоводство.


Освен това, платформи като TomoChain се позиционират като основа за DeFi приложения с почти нулеви такси за транзакции, бързи времена за потвърждение и мащабируема инфраструктура за нова екосистема с отворени финансови протоколи.


Друга област на непрекъснати иновации е потока от стабилни монети. Tether остава доминиращият стейбълкойн в сферата на криптовалутите, но и там има ожесточена конкуренция.


Стабилните монети са жизнено важен инструмент за крипто пазарите, които могат да бъдат използвани за всичко - от ескроу до маржин кредитиране. С развитието на отворените финансови продукти, стабилните монети ще играят голяма роля в изграждането на мост към децентрализираното финансиране.

За да се запознаете по-добре със света на криптовалутите прочетете материала ни Криптовалути: Всичко, което трябва да знаем.


Big Tech


Една от най-очевидните тенденции във финтех е непрекъснатото навлизане на големите технологични компании във финансовия сектор.


Apple Pay, Google Pay и Samsung Pay стават изключително популярни сред потребителите на смартфони. Alibaba, e-commerce гигант в Китай, постига значителен напредък с партньора си Ant Financial. Според "New York Times", Facebook разработва стабилна монета за своята платформа. Като се има предвид факта, че големите социални медийни платформи планират да се интегрират с магазини за електронна търговия, по-установените фирми може и да доминират в онлайн търговията.


Големите банки също не приемат леко предстоящата конкуренция от страна на големите технологични компании. Според Питър Гордън, главен изпълнителен директор на Payment Relationship Management, “големите банки искат да възстановят плащанията и не искат Amazon, Apple, Google и други да ги изместят. Банките разбират, че сегашната инфраструктура на платежната система е “счупена”, както са нашите пътища и мостове в САЩ. Те ще работят върху създаването на нови релси, които ще са по-ефективни."


Платежните пътища имат нужда от актуализация, така че може би повече конкуренция от страна на големите технологични компании може да е в полза на потребителите и предприемачите.


Като предприемач, независимо дали се опитвате да се позиционирате, така че да се възползвате от бъдещето на финансите, инструментите за изкуствен интелект или дори квантовите технологии, едно е ясно – тепърва ще виждаме невероятни развития.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Ripple потвърдиха, че Bank of America са техен клиент

Информацията е потвърдена, след разговор с говорителя на Ripple.Ripple работи с Bank of AmericaТова лято BoA подаде патент за продукт на базата на блокчейн, озаглавен „Ripple“. Тогава общността изглеж...
ОКТ. 19, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Не е нужно да вярвата на Facebook, за да използвате Libra

Маркъс беше попитан за учредителите, които са напуснали, включително Visa, MasterCard и Stripe, както и за обстоятелствата, свързани с промяната на решението им поради страх от регулаторен контрол от ...
ОКТ. 19, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Nubank вече с 15 милиона потребителя

ОКТ. 18, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple прави ключова инвестиция

Инициативата инвестира неразкрита сума в “Towo Labs”.Този проект разработва софтуер с отворен код, който улеснява интегрирането на XRP в хардуерни портфейли, според блог публикация от 16-и октомври 20...
ОКТ. 18, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света