НАЧАЛО Финтех

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

Telegram Wallet Bot наскоро интегрира поддръжка на USDT, както съобщи CoinDesk. Това допълнение позволява на потребителите на Telegram да управляват собствените си криптовалутни авоари – което означава, че могат да изпращат и получават транзакции, да проверяват салдата и да преглеждат историята на транзакциите – разширявайки възможностите му, свързани с криптовалути.

Интегрирането на USDT в бота прави управлението на криптовалутни авоари и извършването на P2P транзакции по-достъпни за потребителите на Telegram. Смята се, че тази функция може потенциално да увеличи приемането и използването на USDT в рамките на приложението.

Крипто възможностите на приложението преди това включваха Биткойн и TON токена на TON Foundation. Въпреки че тази интеграция предлага редица предимства, използването на USDT в платформата крие и някои рискове. Те включват риск от контрагента, претоварване на мрежата и повишен риск от измамни дейности от страна на злонамерени лица.

Интегрирането на USDT в платформата води до по-широко приемане на стабилната монета, поради достъпност до по-широка аудитория.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: До Куон е арестуван от властите на Черна гора


Това може допълнително да увеличи приемането в световен мащаб, да подобри стабилността на пазара и да повиши ликвидността, стимулирайки търсенето.

Като цяло интеграцията на USDT в бота е положително, което спомага за увеличаване на приемането на стабилните монети и насърчава повече инвеститори да използват както приложението, така и вида токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.