НАЧАЛО Алткойни

Тази топ криптовалута може да скочи с над 300% до края на 2025 година

24.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази топ криптовалута може да скочи с над 300% до края на 2025 година

Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) привлякоха значително внимание на пазара на криптовалути, като BTC отбеляза забележителен скок от 125% през изминалата година, до голяма степен поради вълнението около борсово търгуваните фондове (ETF) за BTC.

Междувременно ETH отбеляза 80% увеличение на стойността си през същия период, като анализаторите са оптимистично настроени относно потенциала му за по-нататъшен растеж.

Джеф Кендрик от Standard Chartered Bank прогнозира, че напредъкът в технологията за smart договори на Етериум и потенциалното одобрение на спот ETF-и за Етериум може да доведе до достигане на цената му до $14,000 до 2025 г., което представлява значително увеличение от 310% спрямо настоящата му стойност от $3,400.

Привлекателността на Етериум се крие в неговата програмируема блокчейн верига, позволяваща създаването на smart договори, които са в основата на децентрализирани финансови приложения (DeFi) и процеси на токенизация. Токенизацията предлага предимства като повишена прозрачност на одита и увеличена ликвидност на активите чрез частична собственост, докато платформите DeFi, изградени върху Етериум, могат да демократизират достъпа до финансови услуги и да намалят разходите, особено в регионите с недостатъчно обслужване.

Освен това Етериум доминира в DeFi пространството, като държи 56% от средствата в рамките на DeFi приложенията, което го позиционира добре за бъдещ растеж с разширяване на приемането.

Потенциалното одобрение на спот ETF за Етериум може допълнително да засили търсенето, като предостави на инвеститорите директна експозиция към Етериум без сложността на криптовалутните борси. Правейки паралели с Биткойн ETF, одобрението на такива продукти може да отключи значително търсене, за което свидетелства интересът от страна на емитенти като BlackRock и Fidelity, въпреки че одобрението остава несигурно в очакване на решенията на SEC.

Въпреки обещаващите перспективи на Етериум, инвеститорите се съветват да бъдат предпазливи поради фактори като регулаторна несигурност и времето, необходимо за широкото приемане на решения, базирани на Етериум. Все пак инвеститорите трябва внимателно да оценят своите възможности, преди да вземат решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.