НАЧАЛО Други

Тази акция надмина Nvidia с 310% през последната година

22.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тази акция надмина Nvidia с 310% през последната година

Nvidia е доминиращ играч на фона на възхода на изкуствения интелект, но инвеститорите, които се концентрират единствено върху GPU чиповете, може да са пропуснали още по-печеливша възможност.

Vertiv, компания, специализирана в оборудване за захранване и охлаждане на центрове за данни, е постигнала ръст на акциите си, който надхвърля този на Nvidia с впечатляващите 315 процентни пункта през последната година. Това сравнение започва на 24 май 2023 г., веднага след забележителните тримесечни резултати на Nvidia, които предизвикаха бума на AI акциите.

По-конкретно, акциите на Vertiv са нараснали с 516% от тази дата насам, надхвърляйки увеличението от 211% на Nvidia. За разлика от тях, индексът S&P 500 е нараснал само с 29% през същия период.

Vertiv е истинският любимец на изкуствения интелект“, заяви Bank of America в информационна бележка за клиентите си.

Банката обясни, че изключителните резултати на Vertiv означават разширяващото се въздействие на ралито на изкуствения интелект в различни сектори. Тази експанзия до голяма степен се дължи на усъвършенстваните чипове, захранващи AI – като тези, произвеждани от Nvidia – които изискват значително повече електроенергия. Тази ситуация създава възможности за ръст на отраслите, свързани с енергетиката, комуналните услуги и суровините.

Освен това инвеститори като Стив Айзман, известен с филма “The Big Short“, подчертават, че повишената консумация на енергия от графичните процесори генерира и повече топлина, което стимулира търсенето на компании като Vertiv за подобряване на системите за охлаждане в центровете за данни.

Айсман, дългогодишен защитник на инфраструктурата на САЩ, е оптимист за растежа на тези сектори, стимулиран не само от изкуствения интелект, но и от зелените политики.

Тъй като Nvidia се подготвя за обявяването на приходите си в сряда, очакванията остават високи, отбелязват от Bank of America. През последната година Nvidia значително повиши пазарната си капитализация с $1.5 трилиона, а печалбата на акция нарасна с 617%.

“Но вече не става въпрос само за NVDA”, се подчерта в бележката, като се добавя: “Фундаментите се разширяват, както и пазарът: NVDA е допринесла за 37% от ръста на приходите на S&P през последните дванадесет месеца (LTM) и за 11% от възвръщаемостта, но се очаква да допринесе за едва 9% през следващите 12 месеца.”

По-рано Goldman Sachs също подчерта разширяващия се обхват на инвестициите в изкуствен интелект, определяйки Nvidia като първата фаза от четири. В крайна сметка фокусът може да се премести върху инвестициите в комунални услуги, като успехът ще облагодетелства фирмите, които могат най-ефективно да интегрират AI софтуер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.