НАЧАЛО Биткойн

Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

23.04.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

В изненадващ обрат таксите за транзакции с Биткойн отбелязаха рязък спад ден след като достигнаха исторически връх.

Само преди няколко дни, на 20 април, средната такса за транзакция с Биткойн скочи до $128. В рамките на кратък период от време обаче тези такси спаднаха до по-разумния диапазон от $8 до $10 за транзакции със среден приоритет.

Mempool.space, платформа, предлагаща данни за транзакциите с Биткойн в реално време, регистрира този значителен спад, отбелязвайки рязка разлика от прекомерно високите разходи, наблюдавани само ден по-рано. На 20 април таксите за Биткойн рязко нараснаха, в резултат на което общият размер на събраните суми възлиза на $78.3 милиона, надминавайки таксите за Етериум повече от 24 пъти, както се съобщава от Crypto Fees.

Настъпването на халвинг събитието, което е ключов етап в екосистемата на Биткойн, съвпадна с това колебание. Събитието намали наполовина възнаграждението за добив на нови блокове от 6,25 BTC на 3,125 BTC.

Това очаквано събитие в сферата на криптовалутите има за цел да намали темпа на генериране на нови BTC, като по този начин увеличи дефицита и потенциалната стойност на актива с течение на времето. По време на халвинга, блок 840,000 отбеляза такса от 37.7 BTC, което го направи най-търсеният блок, добит този ден.

Важно е да се отбележи, че скокът на таксите отчасти се дължи на потребителите, които се занимават с меме монети и незаменяеми токени (NFT), използвайки новия протокол Runes, за да включат своите транзакции в блока. Този конкретен блок, включващ 3,050 транзакции, стана свидетел на средна такса от приблизително $800 на транзакция, което подчертава ожесточената конкуренция между миньорите и потребителите през този критичен период.

Въпреки това, когато треската утихна след блок 840,200, таксите се върнаха към по-стандартни нива, вариращи между 1 и 2 BTC на блок. Това нормализиране може да е изненадващо, но то отразява типичната волатилност и корекции, наблюдавани в мрежата след такова значимо събитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.