НАЧАЛО Биткойн

Ще оцелеят ли Биткойн миньорите след халвинга?

22.04.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще оцелеят ли Биткойн миньорите след халвинга?

Мрежата на Биткойн неотдавна премина през четвъртия си халвинг - значимо събитие, което намали наполовина възнагражденията, предоставяни на миньорите.

В отговор на това финансови гиганти като JPMorgan и Deutsche Bank предложиха своите виждания, като JPMorgan посочи, че макар и да има известен спад в цените на BTC след халвинга, те не предвиждат значително увеличение.

Марк Палмър от Benchmark подчерта потенциалното въздействие на халвинга, като предположи, че шокът в предлагането, който то предизвиква, може да бъде засилен от появата на спот Биткойн ETF, което да доведе до повишено търсене.

Матю Галинко от Maxim отбеляза, че миньорите с достъп до рентабилни и надеждни източници на енергия са в добра позиция да се ориентират в динамиката на пазара на халвинг.

Той предположи, че някои миньори, особено тези без достатъчен достъп до енергия, ефективно оборудване и капитал, може да излязат от пазара. Въпреки това миньорите с капитал и надеждни източници на енергия биха могли да намерят възможности в условията на потенциална пазарна консолидация и сътресения след халвинга.

Исторически погледнато, след халвинг събитията, хаш рейта на Биткойн, който представлява общата изчислителна мощност, използвана от миньорите, има тенденция да намалява, което води до напускане на пазара от някои миньори. Марион Лабур от Deutsche Bank обаче изтъкна, че този спад обикновено е краткотраен, като хaш рейтът се възстановява до нивата отпреди срива в рамките на средно 57 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.