Home

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

21.06.2024 17:59 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

Според данни на IntoTheBlock в мрежата на Биткойн таксите за транзакции са паднали рязко до $19.2 милиона. Тези такси обикновено отразяват мрежовата активност, което показва текущата липса на такава.

Обратно, таксите скочиха по време на крипто бума през 2017 г., достигайки връх близо до $60 на транзакция по време на претоварване на мрежата.

Настоящата слаба активност предполага период на стагнация на пазара и намален интерес от страна на крипто трейдъри и инвеститори към най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Отделно, намалените такси за транзакции и намалените възнаграждения за копаене след неотдавнашното халвинг събитие може да накарат копачите да увеличат продажбите си на BTC на крипто борси.

CryptoQuant съобщи, че продажбите на миньорите достигнаха двумесечен връх, оказвайки низходящ натиск върху цената на Биткойн.

Биткойн в момента се търгува на цена от $63,750, отбелязвайки спад от 3.53% през последните 24 часа. Въпреки тези краткосрочни загуби, BTC все още държи ръст от над 50% от началото на годината, отразявайки цялостната му възходяща траектория през 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Биткойн е подложен на натиск след последните действия на Mt. Gox

Стойността на Биткойн за кратко падна под $66,000, веднага след като Mt. Gox започна процеса за възстановяване на дължимите BTC на кредиторите.

24.07.2024 14:30 2мин. четене

Биткойн компания се подготвя за голямо IPO на фона на пазарното раздвижване

Съобщава се, че Fold Inc., известна със своята програма за BTC награди, е на прага на голям бизнес ход, който може да окаже значително влияние върху нейното бъдеще и по-широката крипто индустрия.

24.07.2024 12:30 1мин. четене

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.