Home

Тайвански мобилен гигант получи лиценз да предлага крипто услуги

06.07.2024 7:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тайвански мобилен гигант получи лиценз да предлага крипто услуги

Taiwan Mobile, вторият по големина телекомуникационен оператор в Тайван, стана 26-ият доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) в страната, позиционирайки се като потенциален създател на крипто борса.

Този ход е важна стъпка в интегрирането на дигитални активи в масовите услуги.

Неотдавна включено в уебсайта на Комисията за финансов надзор (FSC), заявлението на Taiwan Mobile бе ръководено от нейния генерален мениджър Жичен Лин. Тази регистрация позволява на компанията да се присъедини към VASP асоциацията, което е сигнал за сериозен напредък в приемането на дигитални активи.

Компанията изрази интерес към сътрудничество с местни крипто платформи и инвестиране в крипто бизнеса, което потенциално може да доведе до откриването на криптовалутна борса, за да се отговори на нарастващото търсене.

През юни Тайван създаде Асоциация на доставчиците на услуги за виртуални активи, за да регулира своя крипто сектор, като цели да засили надзора, за противодействие на измамите и да гарантира спазването на изискванията за пране на пари.

FSC планира да представи преразгледани правила за дигиталните активи през септември и оценява общественото търсене на Биткойн ETF, като потенциално ще позволи на тайванските инвеститори да инвестират в чуждестранни BTC ETF-и в рамките на регулаторните разпоредби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.