НАЧАЛО Алткойни

Световното в Катар приключи – Аржентина спечели трофея, нo токена на отбора се срина

декември 19, 2022 19:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Световното в Катар приключи – Аржентина спечели трофея, нo токена на отбора се срина

Фен токенът на Аржентинската футболна асоциация ARG поевтиня с около 50% през последните 24 часа, търгувайки се за около $2.8 на 19 декември сутринта.

Резкият спад съвпадна с края на Световното първенство по футбол в Катар, на което Аржентина беше коронована като футболен шампион.

Въпреки това ARG се повиши с около 111% през последната година, докато повечето дигитални активи отчитат огромни загуби.

Устойчивостта на фен токените като цяло беше подсилена от току-що приключилото Световно първенство по футбол в Катар. Освен това надпреварата осигури гледаемост от милиарди фенове по целия свят. Това помогна и на обемът на търговията с фен токена да нарастне през последните два месеца.

С приключването на първенството се очаква обемът на търговията с фен токени и този на инфраструктурните доставчици на подобни активи, в този случай Chiliz (CHZ), да се свие значително през следващите месеци. Водейки се от тази идея пазарните стратези смятат, че фен токените може да продължат да поевтиняват през първото тримесечие на 2023 г.

Бъдещето на фен токените

Според мнозина има бъдеще за фен токените, като се има предвид, че във FIFA членуват 211 национални асоциации. Тъй като световните футболни лиги ползват блокчейн технологиите и криптовалутния пазар, за да монетизират глобалната си фенска база, Chiliz и други очакват растеж на сектора през следващите години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Бичият пазар по-близо от очакваното?


Смята се също, че повече държави като Аржентина например, вероятно ще опитат да възприемат токен индустрията, за да привлекат глобалните фенове. Освен това екосистемата на токените ARG има планове да навлезе в NFT индустрията и метавселената.

Според данни, предоставени от Coingecko ARG има пазарна капитализация от приблизително $12 милиона, като общото предлагане е 20,000,000 токена. Към момента на писане на статията актива се търгува за около $3.4, което е спад от около 40% в рамките на последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене