НАЧАЛО Биткойн

Световната рецесия ще продължи до пролетта на 2024 г. – Илон Мъск

декември 19, 2022 20:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Световната рецесия ще продължи до пролетта на 2024 г. – Илон Мъск

Светът може да изпадне в рецесия до пролетта на 2024 г., сподели главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск.

Както и други пазарни коментатори споделят, Биткойн може да се бори срещу условия на висока инфлация до следващия си халвинг.

Преди време в Twitter Мъск разкри убеждението си, че светът ще излезе от рецесията едва през пролетта на 2024 г.

След като с данните за БВП за третото тримесечие САЩ навлязоха в техническа рецесия, продължава дебатът за това колко по-лош може да бъде сценарият.

Запитан в Twitter колко дълго смята, че ще продължи рецесията, Мъск отговори, че очаква да е по-скоро години, отколкото месеци.

Само предполагам, но вероятно до пролетта на 24 г.

Тази прогноза на Мъск привлече вниманието на много крипто ентусиасти, тъй като тя предполага, че може да отнеме време до следващия халвинг на Биткойн, за да се наблюдава значителна промяна в ценовото представяне. Към момента събитието се очаква да се случи между април и май 2024 г.

„Ако това е вярно, половината от [крипто ентусиастите в Twitter] ще бъдат в психиатрична клиника“, коментира Material Indicators.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на Биткойн ще се срине преди да тръгне нагоре – ето кога


Важно е да се има предвид, че дори и тази прогноза да се окаже точна, можем да видим известен подем при BTC, както се е случвало и в миналите мечи пазари.

Рецесията може да бъде период на повишена несигурност и риск за инвеститорите, тъй като може да доведе до свиване на икономическия растеж, по-висока безработица и намаляване на стойността на активите. 

Възможно е обаче и някои инвеститори да видят възможности за закупуване на активи на по-ниски цени в такива периоди. В крайна сметка ефектът на рецесията върху рисковите нагласи ще зависи от множество фактори и ще варира сред различните инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене