НАЧАЛО Други

Създателят на световната мрежа критикува крипто

февруари 22, 2023 8:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Създателят на световната мрежа критикува крипто

Тим Бърнърс-Лий, изобретателят на световната мрежа, изрази опасенията си относно криптовалутите, въпреки че секторът навлиза в масова употреба.

Според Бърнърс-Лий секторът на криптовалутите е изпълнен със спекулации – фактор, който го прави опасен, подобно на хазартните дейности, заяви той в интервю за CNBC на 19 февруари.

“Това е само спекулативно. Очевидно е, че това е наистина опасно. […] Инвестирането в определени неща, които са чисто спекулативни, не е това, в което искам да прекарвам времето си“, каза той.

Според него възходът на криптовалутите може да се оприличи на дотком балона, при който повечето компании получиха високи оценки, но по-късно се сринаха.

Въпреки това компютърният учен отбеляза, че дигиталните валути могат да бъдат полезни за парични преводи, ако при получаването им те веднага се конвертират обратно във фиатна валута.

Опасения, свързани с блокчейн технологията

В момент, когато различни участници в индустрията признават потенциала на блокчейн технологията, Бърнърс-Лий предположи, че системата не е достатъчно бърза или сигурна. В същото време той отбеляза, че бъдещето на интернет не е силно рекламираният в момента Web3, а Web 3.0.

Неговото мнение идва в момент, когато властите на Съединените щати увеличиха регулаторната репресия върху различни крипто продукти и бизнеси в пространството.

Наскоро SEC се насочи към бизнес субекти и компании, предлагащи стейкинг, за които се твърди, че са продавали криптовалути като ценни книжа, без да се регистрират в агенцията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Банката на Фед в Сан Франциско търси CBDC експерти


Всъщност британският компютърен учен се присъединява към нарастващата група лица, които поставят под въпрос жизнеспособността на криптопространството с опасения относно техния спекулативен характер.

Например Чарли Мънгър, заместник-председател на Berkshire Hathaway, упрекна американските власти, че са разрешили криптоиндустрията, като отбеляза, че дигиталните валути като Биткойн (BTC) са “безполезни”.

В същото време поддръжниците на криптопроектите продължават да се застъпват за легализирането на сектора, позовавайки се на предимства като възможността да се използва като инвестиционен инструмент.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене

Какво цели Bitget с поемането на контрола над BitKeep?

Крипто борсата Bitget инвестира $30 милиона в BitKeep, децентрализиран мулти-верижен портфейл, придобивайки контролен пакет акции в компанията.

март 23, 2023 10:00 2 мин. четене