НАЧАЛО Крипто Крими

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

02.12.2022 14:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

Южният окръжен съд на Сеул започна разпит на Шин и сътрудниците на Terra в петък сутринта, за да се произнесе пряко по заповедта за арест, поискана от местните прокурори във вторник.

Чой Сун-кук, прокурор в Южната районна прокуратура на Сеул, заяви, че решението на съда се очаква да бъде обявено късно вечерта в петък.

Другите седем души, включени в заповедта, са ранни инвеститори и инженери на Terraform Labs, някои от които според прокурорите са имали пръст в разработването на сриналата се стабилна монета TerraUSD (UST) и сестринската криптовалута Luna. Съобщава се, че едно от лицата е главен изпълнителен директор на Kernel Labs – консултантска фирма за блокчейн, създадена от бивши разработчици на Terra.

Южнокорейските прокурори обвиняват Шин и останалите в измама, нарушение на Закона за капиталовите пазари и Закона за електронните финансови транзакции, и нарушаване на служебните задължения.

Според прокурорите се твърди, че Шин е реализирал незаконни печалби в размер на над 140 милиарда корейски вона (около $107 милиона) чрез криптовалутата LUNA, популяризирайки стабилната монета на Terra като метод за плащане въпреки многобройните предупреждения на регулаторните органи и е злоупотребил с личната информация на потребителите на Chai Corporation, за да популяризира Terra (LUNA).

Шин основава и изпълнява длъжността главен изпълнителен директор на технологичната фирма за плащания Chai от 2019 г., но според съобщенията се оттегля по-рано тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн


Шин отхвърли обвиненията като заяви, че е продал над 70% от дяловете си в LUNA преди скока на цените и все още е държал значително количество токени по време на срива през май. Шин също така твърди, че финансовите органи никога не са изразявали неодобрението си за включването на криптовалути в плащанията за електронната търговия.

Южна Корея разследва срива на проекта Terra през май, който доведе до загуби за стотици хиляди инвеститори по целия свят. Въпреки различните усилия за арестуване на главния изпълнителен директор на Terra До Куон, местонахождението му остава неясно. Прокурорите вече потвърдиха, че той за последен път е летял от Сингапур до Дубай и след това до Европа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.