НАЧАЛО Други

Съоснователят на Reddit реализирал 550,000% печалба, чрез Етериум

февруари 22, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на Reddit реализирал 550,000% печалба, чрез Етериум

Съоснователят на Reddit Алексис Оханян e използвал постъпленията от ранната си инвестиция в Етериум (ETH), за да създаде компания за рисков капитал, фокусирана върху дигиталните активи.

Оханян не веднъж е споделял, че е е голям привърженик на криптовалутите. През 2021 г. той разкри, че основният му интерес е към Етериум блокчейна, добавяйки, че ETH „има най-много какво да доказва“.

Той обясни, че харесва ETH заради многобройните му приложения, включително незаменяемите токени (NFT).

Според информацията той е закупил 50,000 ETH за едва $15,000 по време на предварителната продажба на алткойна през 2014 г., като цената на една монета тогава е била едва $0.30.

По текущи цени тази инвестиция е на стойност малко над $82 милиона, което представлява увеличение от почти 550,000%.

Той обясни как турски войници са конфискували наследството на семейството му от килими по време на арменския геноцид през Първата световна война, което е довело до интереса му към “несеквестируемата собственост” (стойност върху, която не може да бъде наложен запор).

Оханян сподели:

Всяка група хора, които имат в съзнанието си или в колективната си история някаква идея за преследване особено от страна на цяла държава приема идеята за хранилище на стойност – което не се контролира от нито една държава – като много привлекателна. И така, по някакъв начин това беше заложено в мен тогава и ме направи по някакъв начин възприемчив към идеята за децентрализирана валута.

Оханян добави, че когато е чул за Етериум на среща с криптоборсата Coinbase е видял потенциала на разработчиците да изградят широк спектър от потенциално несеквестируеми активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто анализатор сподели какво може да изстреля Етериум до $10,000


В резултат на това той направил първоначалната си инвестиция в ETH, но отбеляза, че не е инвестирал достатъчно.

Съоснователят на Reddit напусна гиганта в областта на социалните медии през 2020 г. и основа компанията за рисков капитал Seven Seven Six като използва приходите от ранните си инвестиции в Етериум. От тогава компанията е инвестирала в 29 стартъпа, свързани с крипто и набра $500 милиона през февруари 2022 г., за да финансира подобни инвестиции. Към момента Seven Seven Six управлява активи на стойност около $750 милиона.

Коментирайки мечите пазари той сподели, че те позволяват на инвеститорите да купуват активи на преференциални цени. Той добави, че макар криптовалутите да са изключително волатилни, има много хора, които са били свидетели на огромна инфлация, което прави волатилността на криптовалутите много по-приемлива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене