НАЧАЛО Биткойн

Съоснователят на BitMEX прогнозира рали на BTC и обрат в курса на централните банки

март 18, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на BitMEX прогнозира рали на BTC и обрат в курса на централните банки

Съоснователят на BitMEX, Артър Хейс, направи някои смели прогнози за бъдещето на Биткойн и за ролята на централните банки в световната икономика.

В отговор на неотдавнашния ход на Китайската народна банка да намали с 0.25% изискването за нормата на резервите, Хейс прогнозира цена от $1 милион за Биткойн. Той смята, че ходът на Китай подкрепя теорията му, че на хоризонта се задават още правителствени намеси и вливане на капитал.

Изискването за съотношение на резервите е размерът на резервите, които дадена търговска банка трябва да поддържа като процент от своите депозити. Когато това изискване се понижи, сумата, която търговските банки могат да отпускат или инвестират се увеличава, което води до по-голяма ликвидност и икономически растеж. В една от последните си статии Хейс твърди, че разхлабването на паричната политика е неизбежно и вероятно ще доведе до по-нататъшна инфлация и обезценяване на традиционните валути.

Хейс посочи и наскоро създадената от Федералния резерв Програма за срочно финансиране на банките (Bank Term Funding Program – BTFP), предназначена да гарантира, че банките могат да удовлетворят всички искания за теглене на средства от вложителите. Той предполага, че тази програма ще доведе до по-значително рали на Биткойн, отколкото свързаните с пандемията мерки за количествени облекчения, ако съдим по сумата.

По време на печатането на пари в периода на Ковид – BTC се покачи от $3,000 до $69,000 и Хейс се чуди какво ще се случи този път.

Въпреки бичия си поглед върху водещата криптовалута, Хейс призна, че прогнозираното рали вероятно ще бъде посрещнато със скептицизъм и дори презрение от някои среди. Той предполага, че крипто пазарът и в частност Биткойн ще бъдат едни от най-мразените активи по време на това рали. Много хора свързват дигиталната валута със злонамерени участници и негативни събития, като например фалита на големи банки и почти пълното поглъщане на банковата система на САЩ. Въпреки това Хейс не се притеснява и вижда в това възможност за умелите инвеститори да се възползват от потенциалните печалби на Биткойн пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Фед обяви предстоящото стартиране на услуга за незабавни плащания


В заключение, прогнозите на предприемача относно бъдещето на най-голямата криптовалута и ролята на централните банки в световната икономика са смели и противоречиви, но не могат да бъдат пренебрегнати. Тъй като все повече правителства и централни банки се стремят да стимулират икономическия растеж чрез парична политика, BTC и другите дигитални валути може да продължат да набират скорост като алтернативни средства за съхранение на стойност.

Само времето ще покаже дали прогнозите на Хейс ще се сбъднат, но едно е сигурно – светът на финансите се развива бързо и Биткойн вероятно ще играе значителна роля в оформянето на неговото бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще направи голяма крачка през 2023 г. – според Бенджамин Коуен

Бенджамин Коуен, популярен крипто аналитик, наскоро сподели мислите си за бъдещите движения на цената на Биткойн в нова стратегическа сесия със съорганизатора на Altcoin Daily, Остин Арнолд.

март 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн: Вижда се светло бъдеще за криптовалутата – Galaxy Digital

Galaxy Digital сподели публикация в блога си, в която подчертава, че на хоризонта се задава голямо бичо събитие за Биткойн.

март 24, 2023 15:30 3 мин. четене

Биткойн осигурява сигурно убежище за инвеститорите – InvestAnswers

Според стратег в областта на криптовалутите – анонимния водещ на InvestAnswers – Биткойн, водещата криптовалута, в момента преживява най-добрата си маркетингова кампания в историята.

март 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене