НАЧАЛО Други

Съоснователят на Bitzlato е задържан в Русия по молба на Интерпол

февруари 11, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на Bitzlato е задържан в Русия по молба на Интерпол

Съоснователят на криптоборсата Bitzlato беше задържан в Москва по искане на Интерпол, след като многобройни американски органи започнаха мащабни действия по правоприлагане срещу платформата.

Руски медии съобщиха, че съоснователят на Bitzlato, Антон Шкуренко е бил задържан в Москва на 6 февруари по искане на Интерпол.

Според друга информация от 10 февруари обаче той е бил спрян и задържан от местната полиция за проверка на самоличността, а скоро след това освободен.

Шкуренко заяви, че не е замесен в никакви наказателни дела в Русия, като същевременно не разкри подробности за разследването.

Съоснователя не уточни правоприлагащия орган, който го е задържал макар да спомена, че е подписал договор да се яви, когато и ако бъде поисканo от разследващите, тъй като е получил заповед за неотклонение, за да избегне бъдещи арести.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Очертава се корекция за актива, твърди Rekt Capital


Шкуренко заяви, че не е замесен в никакви наказателни дела в Русия, като същевременно не разкри подробности за разследването. Той добави, че се надява да е убедил прокуратурата на страната в невиността си.

Bitzlato все още има около 100 активни служители въпреки репресиите от страна на глобалните власти. Според съоснователя екипът е задържал по-голямата част от средствата на своите потребители и платформата може “бързо” да възобнови дейността си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кати Ууд прогнозира последиците от репресиите на кабинета на Байдън срещу крипто

Кати Ууд от ARK Invest предупреди, че внезапната ескалация на администрацията на Байдън срещу крипто индустрията може да има политически последици.

април 1, 2023 21:00 2 мин. четене

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене