Home

Съосновател на крипто борса е подсъдим за пране на пари

09.07.2024 18:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съосновател на крипто борса е подсъдим за пране на пари

Артър Шабак, съосновател и бивш главен технически директор на Paxful, е изправен пред присъда до пет години затвор, след като призна, че не е приложил основни протоколи за борба с прането на пари (AML) в крипто борсата.

Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че присъдата на Шабак ще бъде произнесена на 4 ноември, след като той се призна за виновен на 8 юли.

Споразумението му включва глоба в размер на $5 милиона, дължима на три вноски: $1 милион незабавно, $3 милиона до датата на произнасяне на присъдата и последния $1 милион през следващите две години. Той ще се оттегли и от борда на Paxful.

Прокурорите посочват, че Шабак, заедно с тогавашния главен изпълнителен директор на Paxful, са пропуснали да създадат необходимата програма за борба с прането на пари в рамките на първите 90 дни от началото на дейността на фирмата, както е предвидено в Закона за банковата тайна. Те също така не са създали KYC процедура за проверка на самоличността на потребителите.

Този пропуск е позволил Paxful да бъде използвана за пране на пари и други незаконни дейности в периода между юли 2015 г. и юни 2019 г. Шабак и неговият партньор са разрешили търговия в платформата без адекватна проверка на потребителите и са рекламирали невярно, че Paxful не изисква KYC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един крипто протокол стана жертва на хакерска атака

Крипто протокол току-що загуби милиони долари в алткойни по време на сериозен пробив в сигурността, както съобщи Cyvers Alerts.

16.07.2024 17:30 1мин. четене

Севернокорейски хакери са предполагаемо свързани с експлойт на крипто борса за $305 милиона

Последните събития сочат, че Lazarus Group, известна хакерска структура, спонсорирана от държавата, може да стои зад пробива на японската крипто борса DMM Bitcoin на стойност $305 милиона.

16.07.2024 8:30 1мин. четене

Потърпевш от фишинг атака успя да възстанови откраднати средства

Жертва на фишинг атака на стойност $24 милиона е получила частично възстановяване, след като извършителят доброволно е върнал част от откраднатите средства.

15.07.2024 23:00 1мин. четене

Срещата на SEC при затворени врати в четвъртък може да определи бъдещето на Ripple

Правният спор между Ripple Labs Inc. и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) може да достигне ключов момент тази седмица, тъй като двете страни ще се съберат на среща при затворени врати в четвъртък, 18 юли 2024 г.

15.07.2024 17:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.