Home

Крипто измамници източиха $1.7 милиона от потребители на Coinbase

08.07.2024 13:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто измамници източиха $1.7 милиона от потребители на Coinbase

Няколко потребители на Coinbase наскоро станаха жертва на измами, в които участваха лица, представящи се за служители на борсата, което доведе до сериозни загуби.

Един от особено обезпокоителните случаи е свързан с жертва, която е разкрила част от своята сийд фраза, след като е получила телефонно обаждане и имейл от измамник, представящ се за човек от екипа по сигурността на Coinbase.

Жертвата, след като била убедена, че портфейлът ѝ е компрометиран и транзакциите са неизбежни, въвела част от сийд фразата си на фалшив уебсайт, само за да открие по-късно зашеметяващата загуба от $1.7 милиона от портфейла си.

Главният изпълнителен директор Алекс Милър подчерта опасностите, свързани с въвеждането на каквато и да е част от профила си в неоторизирани уебсайтове, подчертавайки, че дори частични разкрития могат да доведат до пълно компрометиране от страна на злонамерени участници.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.