НАЧАЛО Други

Съмнителна търговия на фондовия пазар – цената на тази акция се удвои след покупка на сенатор

22.05.2024 2:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съмнителна търговия на фондовия пазар – цената на тази акция се удвои след покупка на сенатор

През 2024 г. сенатор Томи Тъбървил привлече значително внимание към сделките си с вътрешна информация, особено към придобиването на акции на Humacyte.

На 21 март Тюбервил е закупил акции на HUMA на стойност приблизително $80,000 в три отделни сделки. Тези акции поскъпнаха с 96% само за два месеца, като стойността им почти се удвои.

Въпреки тези резултати, на 30 април Тюбервил продаде акции на HUMA на стойност $50,000. След тази продажба акциите на HUMA поскъпнаха с още 80.10 %. Ако беше задържал акциите си до 20 май, печалбата му можеше да достигне $75,000, което на практика да удвои първоначалната му инвестиция.

От началото на годината досега акциите на HUMA са поскъпнали впечатляващо, като са добавили 144.29% към стойността си от $2.89 до $7.06. Това значително увеличение на цената на акциите на HUMA допълнително засили проверката на търговските дейности на Тюбервил.

Противоречията произтичат от позицията на Тюбервил в Комисията по въоръжените сили, която наблюдава безвъзмездните средства и проектите, включващи компании като Humacyte. Тази връзка поражда подозрения за потенциална вътрешна информация, която влияе върху търговските му решения. Фокусът на Humacyte върху биомедицинските иновации и неотдавнашното съобщение за тестване на нова технология в Украйна за лечение на бойни наранявания засилват тези опасения.

Сделките на Тюбервил подчертават продължаващата загриженост относно етичността и законността на търговията с акции от страна на членовете на Конгреса, като все по-често се чуват призиви за по-строги правила и прозрачност за предотвратяване на конфликти на интереси. Този случай подчертава изключителното значение на поддържането на етични стандарти и общественото доверие в държавните служители, като повтаря историческия контрол, на който са били подложени фигури като Нанси Пелоси за подобни проблеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.